16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Bu Yıl Emekli Olanlar Yüzde 30 Daha Fazla Aylık Alacak

Bu Yıl Emekli Olanlar Yüzde 30 Daha Fazla Aylık Alacak

Emekli maaşlarında bir son dakika haberi: 2024 yılında emekli olanlar, yüzde 30 daha fazla aylık alacak! İşte haberin ayrıntıları!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bu Yıl Emekli Olanlar Yüzde 30 Daha Fazla Aylık Alacak

Emekli aylıklarıyla ilgili son dakika açıklaması Sosyal güvenlik uzmanı Ahmet Kıvanç'tan geldi. 2025'ten önce dilekçesini verip emekli olanlar, diğer emeklilerden yüzde 30 daha fazla aylık alacak. 

Yüzde 30 Daha Yüksek Maaş Alacaklar

SGK uzmanı Kıvanç, emeklilik dilekçesini bu yılın (2024) sonuna kadar verenlerin yıllık bazda yüzde 86'lık maaş zammından faydalanacağını, ancak 1 Ocak 2025 tarihinden sonra dilekçe verenlerin bu zamdan faydalanamayacağını açıkladı.

Enflasyona göre emekli maaşının eridiği de bir gerçek. SGK Uzmanı Kıvanç, şu an e-Devlet'te 31 bin lira görünen bir aylığın mevcut enflasyona göre yeni yılda 24 bin liraya düşeceğini, bu farkın çok sayıda emekliyi etkilediğini belirtti.

Aralık ayının enflasyonu 3 Ocak 2025 tarihinde açıklanacak ve hesaplamalar yeniden başlayacak. Ocak 2025 dönemindeki emekli zammından ise hem bu yıl emekli olanlar hem de gelecek yıl emekli olanlar faydalanabilecek.

Özet olarak SGK Uzmanı Kıvanç, 2024 yılı içinde emekli olanların yüzde 30 gibi ciddi bir oranda daha fazla emekli aylığı alacağını, 2025 ve sonrasında enflasyon karşısında eriyen TL’nin emekli maaşını eriteceğini açıklamış oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Türkiye İtalya Yarı Final Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta? Paris Olimpiyatları Filenin Sultanları Maçı Hangi Kanalda?

Türkiye İtalya Yarı Final Maçı Ne Zaman, Saat Kaçta? Paris Olimpiyatları Filenin Sultanları Maçı Hangi Kanalda?

Sponsorlu bağlantılar