Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
www.haber.com Ekonomi Çayseverleri Üzecek Haber: Büyük Zam Kapıda!

Çayseverleri Üzecek Haber: Büyük Zam Kapıda!

Çayseverleri Üzecek Haber: Büyük Zam Kapıda! Çaykur, çay fiyatlarının artacağını duyurdu. İşte konu ile ilgili bütün detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Çayseverleri Üzecek Haber: Büyük Zam Kapıda!

2024 yaş çay alım fiyatlarında yapılan artışın ardından, Çaykur, kuru çay fiyatlarına ilk zammını gerçekleştirdi. Firma, çaya ortalama yüzde 24 oranında zam yaparak, yeni fiyat listelerini toptan satış yapan şirketlere iletti. 

Çaykur’un tüm çay kategorilerine yaptığı zamların büyük çoğunluğu yüzde 24 seviyesinde gerçekleşirken, elekaltı, gurme ve hediyelik gibi çaylarda zam oranları ortalamanın üzerine çıktı. Oranlar, yüzde 39'la yüzde 68 arasında değişiklik gösteriyor. 

Araştırmacılar, bayi alışlarında ortalama yüzde 22 olarak açıklanan zam oranının, bayinin sahaya satışında ortalama yüzde 24 olarak yansıdığı bildirdi. Sektör paydaşları, yaş çay alım fiyatını destek primi dahil yüzde 68 oranında artıran Çaykur’un, önümüzdeki dönemde kuru çay fiyatlarına kademeli olarak yeniden zam yapabileceğini öngörüyor. 

Üreticiler ve tüketiciler, yaş çay fiyatlarındaki artışların kuru çay fiyatlarına yansıması konusundaki gelişmeleri yakından takip ediyor. Çaykur’un, yaş çay alım fiyatındaki desteklemeler, zamlarla birlikte sektördeki ekonomik dengeyi nasıl sağlayacağı merak konusu oldu. 

Çay severler, yapılan zamların çay tüketimine nasıl etki edeceğini merak ediyor. İlerleyen dönemde daha fazla artış olup olmayacağı için gözlemlemeye devam ediyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Şangay Şövalyeleri Konusu Ne? 06 Temmuz Cumartesi Saat 20.00’da ATV’de!

Şangay Şövalyeleri Konusu Ne? 06 Temmuz Cumartesi Saat 20.00’da ATV’de!