19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Yatırımcı Çekme Çalışmaları Kapsamında Görüşmelerde Bulunacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Yatırımcı Çekme Çalışmaları Kapsamında Görüşmelerde Bulunacak

23 Eylül’de ABD’yi ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York’ta yeni yatırımcı çekmek için Fortune 100 listesindeki ABD’li şirketlerle görüşmelerde bulunacak.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta Yatırımcı Çekme Çalışmaları Kapsamında Görüşmelerde Bulunacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Eylül'de başlayacak olan 79. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'ye ziyarette bulunacak. Erdoğan'ın, 23 Eylül'de New York'ta uluslararası finansörlerle ticari ilişkileri yeniden canlandırmak ve yabancı yatırımı Türkiye'ye geri çekmek amacıyla üst düzey ABD iş liderleriyle bir araya gelmesi bekleniyor.

Erdoğan'dan Yatırımcı Hamlesi

Türkiye ekonomisini istikrara kavuşturma ve önceki politikaların etkisinden sonra Türkiye'ye yeni yatırımcıları çekmenin amaçlandığı kritik görüşmelerin sonucu merakla bekleniyor.

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) tarafından düzenlenen toplantılara Erdoğan, üst düzey Türk yetkililer ve Wall Street bankaları JPMorgan ve Goldman Sachs dahil olmak üzere büyük ABD şirketlerinin yöneticileri katılacak.

Konuya yakın kaynaklara göre Erdoğan, BM zirvesi haftasında en az dört önemli etkinliğe katılacak.

Erdoğan, 23 Eylül'de JPMorgan ve Goldman Sachs temsilcileri de dahil olmak üzere 20 Fortune 100 şirketinin yöneticileriyle aynı masada bir araya gelecek.

Goldman Sachs ayrıca ertesi gün New York'ta Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan'ın da yer aldığı yer aldığı bir Türk yatırım konferansı düzenleyecek.

Ayrıca, Enerji ve Sanayi Bakanları TAİK ve Citigroup tarafından düzenlenen etkinliklerde ABD iş liderleriyle bir araya gelecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Roland Sallai ile 4 Yıllık Anlaşma Sağladı

Galatasaray Roland Sallai ile 4 Yıllık Anlaşma Sağladı

Sponsorlu bağlantılar