08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Emekliler Merak Ediyor: Zamlı Emekli Maaşı Bu Ay Alınabilecek mi?

Emekliler Merak Ediyor: Zamlı Emekli Maaşı Bu Ay Alınabilecek mi?

Emekliler merak ediyor: zamlı emekli maaşı bu ay alınabilecek mi? Emeklilere bu ay zam ne kadar gelecek? Tüm soruların cevabı haberimizin devamında...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Emekliler Merak Ediyor: Zamlı Emekli Maaşı Bu Ay Alınabilecek mi?

Devlet, yaklaşık 4 milyon emekliyi ilgilendiren en düşük maaş düzenlemesi için harekete geçti. 6 aylık enflasyon sonrası emekli maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam geldi. Yapılan zam, kök aylıklara uygulandığı için birçok emeklinin maaşında belirgin bir artış olmadı. 

Bilhassa, kök aylığı 7 bin 710 liranın altında olan emeklilerin maaşı, zamdan sonra bile en düşük aylığın altına düştü. Bu da yaklaşık 1,8 milyon emeklinin refah seviyesinde bir değişiklik olmamasına neden oldu. 2 milyon emekli ise belirlenen oranın altında zam aldı.

 Örneğin, 8 bin 500 lira olan bir emekli aylığı, yüzde 24,73'lük zamla 10 bin 602 liraya yükselerek sadece 600 liralık bir artış sağladı. Ekonomi yönetimi, en düşük emekli aylığının 12 bin ile 13 bin lira aralığında belirlenmesi için çalışmalar yürütüyor. Uzmanlar, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 lira civarına yükseltilmesi gerektiğini savunuyor. 

Yapılacak düzenlemeyle tüm emeklilerin yüzde 25 civarında zam alması hedefleniyor. Ocak ayında en düşük emekli maaşı 10 bin lira olarak belirlenmişti. Fakat sonrasında, seyyanen zam yapılmayacağı belirtildi. AK Parti yetkilileri, en düşük emekli maaşının 10 bin TL’nin üzerine çıkarılması için bir çalışma olduğunu doğruladı. Düzenleme için kanun teklifi gerekiyor. 

Sürecin Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulması bekleniyor. Yasal düzenleme yetişmezse, oluşacak maaş farkı bir sonraki ayın maaşı ile hesaplara yansıyabilir. 

SSK emeklileri maaşlarını her ayın 17'si ile 26'sı arasında, Bağ-Kur emeklileri ise 25'i ile 28'i arasında alıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Melisa Aslı Pamuk Yusuf Yazıcı Düğününden Romantik Kareler! İlk Görüntüler Ortaya Çıktı

Melisa Aslı Pamuk Yusuf Yazıcı Düğününden Romantik Kareler! İlk Görüntüler Ortaya Çıktı

Sponsorlu bağlantılar