HABER.COM
Haber.com Ekonomi Galataport Elden Mi Çıkıyor? Ferit Şahenk'in 1 Milyar Euro Borcu Gündemde

Galataport Elden Mi Çıkıyor? Ferit Şahenk'in 1 Milyar Euro Borcu Gündemde

Ünlü iş insanı Ferit Şahenk'in, İstanbul'daki Galataport mekanındaki hissesini devredeceği gündeme geldi. 1 milyar Euro’luk borç nedeniyle Galataport için bankalar sıraya girdi. Peki, ünlü iş ve alışveriş merkezi elden mi çıkıyor?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Galataport Elden Mi Çıkıyor? Ferit Şahenk'in 1 Milyar Euro Borcu Gündemde

Ünlü iş adamı Ferit Şahenk'in Doğuş Holding şirketi, İstanbul'daki Galataport merkezindeki hissesinin bir kısmını devretmek için görüşmelerde bulunuyor. 1,02 milyar Euro’luk ödenmemiş borç nedeniyle, Şahenk’in Galataport’a talip olan alıcılarla görüştüğü öğrenildi.

Galataport Elden Mi Çıkıyor?

Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. adlı şirketin hisselerinin yarısından daha azının, borç verenler tarafından kontrol edilebileceği belirtiliyor.

Görüşmelerin gizliliği nedeniyle isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklara göre, ünlü iş adamı Ferit Şahenk, borcun ödenmesi halinde hisseleri geri alma opsiyonunu elinde tutacak.

Henüz nihai bir karara varılmadı ve görüşmeler devam ediyor. 2016 yılında verilen kredi, İstanbul'un merkezinde bir kruvaziyer limanı ve alışveriş merkezi kompleksinin inşası içindi.

Doğuş ve altı yerel kredi kuruluşu, şirketin belirli bir süre içinde fon sağlayamaması durumunda bankaların hisselerini %51'e çıkarmasına izin verebilecek bir sadakat sözleşmesi olarak bilinen bir anlaşma üzerinde görüşüyor. Bu, kredi kuruluşlarına kontrol sahibi olma hakkı vererek potansiyel yeni yatırımcılar için kapıyı açacak.

Doğuş Holding İcra Kurulu Başkanı Hüsnü Akhan, telefonla verdiği röportajda, kredi verenlerle bir anlaşmanın yakın olduğunu ve muhtemelen Kasım ayında sonuçlanacağını doğruladı. Anlaşmanın hem kredi verenlere hem de Doğuş'a fayda sağlayacağını vurguladı ancak daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

Bir zamanlar Türkiye'nin en zengin kişisi olan Ferit Şahenk, Garanti Bankası'ndaki hissesini İspanya'nın BBVA şirketine yaklaşık 5 milyar dolara sattıktan sonra yatırımlarını otellere, marinalara ve Salt Bae zinciri de dahil olmak üzere restoranlara kaydırdı. 

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hizbullah, Netanyahu'nun Evine Düzenlenen Saldırıyı Üstlendi

Hizbullah, Netanyahu'nun Evine Düzenlenen Saldırıyı Üstlendi