16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi İş Bankası CEO'su Hakan Aran: Kasım'da Faiz İndirimi Bekliyoruz

İş Bankası CEO'su Hakan Aran: Kasım'da Faiz İndirimi Bekliyoruz

Türkiye İş Bankası CEO'su Hakan Aran, bankacılık sektöründeki ekonomik zorlukları gördüklerini belirtti ve Kasım'da faiz indirimi beklediklerini açıkladı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İş Bankası CEO'su Hakan Aran: Kasım'da Faiz İndirimi Bekliyoruz

Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran'a göre, ülke ekonomik toparlanmaya devam ederken Türk bankalarının önümüzdeki yıl boyunca önemli zorluklarla karşılaşması bekleniyor.

İş Bankası, varlıkları bakımından Türkiye'nin en büyük özel bankası.

Aran, özel bir yayıncı ile yaptığı son röportajda, Türkiye Merkez Bankası'nın bu Kasım ayında faiz oranlarını düşürmeye başlayabileceğini öngördü.

Türk Bankalarını Bekleyen Ekonomik Zorluklar

Hakan Aran, Türk bankalarının ülkenin fiyatları istikrara kavuşturma ve enflasyonu düşürme çabalarının "bedelini ödeyeceğini" vurguladı.

Beklenen ekonomik zorluklara rağmen Aran, bankaların bu süreci atlatacağına, ancak bu yıl net faiz marjlarında ve gelecek yıl varlık kalitesinde bir bozulma yaşanacağına güvendiğini ifade etti.

Aran, "Bankaların öz sermaye getirisi azalıyor. Enflasyon muhasebesi zorunlu olsaydı, birçok banka zarar bildirebilirdi" diye konuştu.

Merkez Bankası'nın Kasım Ayında Faiz İndirimi Yapması Bekleniyor

Hakan Aran, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Kasım ayında para politikasını gevşetmeye başlayacağını ve beklenen 250 baz puanlık bir indirim yapacağını öngördü.

Bu öngörü, analistlerin tahminleriyle yakından örtüşüyor. Aran, politika faizinin bu yıl sonuna kadar %45'e düşeceğini ve 2025 sonuna kadar %25'e daha da düşeceğini öngördü.

Aran tahminlerini açıkladı ve enflasyonun yıl sonuna kadar yaklaşık %42'ye ve 2025 sonuna kadar %20'ye daha da düşeceğini öngördü.

Ayrıca hane halkı fiyat beklentilerinin 2025 yılına kadar merkez bankasının tahminleriyle daha yakından örtüşmesi gerektiğini belirtti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Erdoğan: "Eski Türkiye Geçmişte Kaldı, Yoksulluk Bitti"

Erdoğan: "Eski Türkiye Geçmişte Kaldı, Yoksulluk Bitti"

Sponsorlu bağlantılar