HABER.COM
Haber.com Ekonomi İsrail'in İran'a saldırısı altın ve petrol fiyatları konusunda endişelere yol açtı

İsrail'in İran'a saldırısı altın ve petrol fiyatları konusunda endişelere yol açtı

İran ve İsrail arasındaki tırmanan çatışma, altın ve petrol fiyatları üzerindeki etkisini iyiden iyice belli etti. İşte, son saldırının ardından dünya piyasalarında güncel durum!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail'in İran'a saldırısı altın ve petrol fiyatları konusunda endişelere yol açtı

İsrail ile İran arasındaki çatışma, küresel piyasalarda şok dalgaları yaratıyor. İsrail'in Perşembe günü geç saatlerde İran'a yönelik uzun zamandır beklenen misilleme hava saldırıları, jeopolitik riskleri artırarak daha fazla çatışma yaşanacağı konusundaki endişeleri artırdı.

Altın ve petrol fiyatları artan gerginliğe tepki gösteriyor

İsrail'in Tahran ve diğer bölgelerdeki askeri tesisleri hedef alması sonrası yatırımcılar altın ve petrol piyasalarına yöneldi.

Analistler, gerilimin tırmanmaya devam etmesi halinde altın fiyatlarının ons başına 2.800 dolara, Brent ham petrolün ise varil başına 80 dolara yaklaşabileceği uyarısında bulunuyor.

Altının ons fiyatı cuma günü yüzde 0,5 artışla 2.747 dolardan kapanırken, Brent ham petrolün varili yüzde 2,25 artışla 76 dolara çıktı.

Piyasa analistleri daha fazla fiyat artışı konusunda uyarıyor

Analistler, İran'ın İsrail saldırılarına verdiği yanıtın jeopolitik risk algılarını yüksek tutacağını ve daha fazla potansiyel fiyat artışına yol açacağını belirtiyor. Citi Research, Orta Doğu'nun değişken durumu göz önüne alındığında, altının önümüzdeki 1-3 ayda 2.800 dolara ve önümüzdeki 6-12 ayda 3.000 dolara ulaşabileceğini öngördü.

Önceki hafta altın fiyatları hafifçe geri çekilmeden önce 2.758 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Citi Research, bölgesel istikrarsızlıktan kaynaklanan artan petrol fiyatlarının altın fiyatlarını daha da yükseltebileceğini vurguladı.

Petrol arzına ilişkin endişeler büyük

İsrail'in Suriye'deki patlamalar ve Lübnan'daki hedeflere yönelik hava saldırıları da petrol arzında aksamalara yol açabileceği endişelerini beraberinde getirdi.

Çatışmaların azalmadan devam etmesi halinde Brent ham petrol fiyatlarının varil başına 80 dolara kadar yükselme riski önemli olmaya devam ediyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Beşiktaş'ın hedefinde Arsenal'in yıldızı Thomas Partey var!

Beşiktaş'ın hedefinde Arsenal'in yıldızı Thomas Partey var!