06 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Kamuda Tasarruf Paketi: Neler Değişti? İşte Detaylar

Kamuda Tasarruf Paketi: Neler Değişti? İşte Detaylar

Yeni düzenleme ile kamuda tasarruf paketi kapsamında birçok tedbir alındı. İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Kamuda Tasarruf Paketi: Neler Değişti? İşte Detaylar

Yeni düzenleme kapsamında, kamu kurum ve kuruluşlarının harcamalarında tasarruf sağlanması için kararlar alındı. Bürokratik işlemlerin azaltılması, kamu kaynaklarının etkili ve ekonomik kullanımına ilişkin tedbirlerin alınması gerekli görüldü. 

Tedbire Uymayanlara Cezai Yaptırım Var

Tedbirlerin düzgün bir şekilde uygulanıp uygulanmadığının tespiti için takip kararı alındı. Herhangi bir aksama durumunda cezai yaptırım yapılacağı bildirildi. Doğal afetler, salgın hastalıklar ve orman yangınlarında acil müdahaleler kapsam dışında sayıldı. İç ve dış güvenlikle istihbarat hizmetlerinin gerektirdiği zorunlu harcamalar da genelgenin kapsamı dışında tutuluyor. 

'Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi'nde yer alan tedbirler arasında, yeni araç, bina, mobilya ve demirbaş alımlarının 3 yıl süreyle durdurulması bulunuyor. Toplu taşıma olan yerlerde personel servisi kaldırılıyor ve mevcut kiralık araçların sözleşme süresi bitince yeniden kiralanmasına izin verilmiyor. Kamu taşıtlarıysa, yerli ve elektrikli araçlarla değiştiriliyor. 

Zorunlu Haller Dışında Mesai Yapılamayacak

Cep telefonu hakkı, sadece Cumhurbaşkanı yardımcısı, bakanlar, yüksek yargı organı başkanları, valiler, belediye başkanları ve üst yöneticilerle sınırlandırılıyor. Kamu kurumları, faaliyetleriyle doğrudan ilgili tanıtımlar hariç basın-yayın organlarına ilan ve reklam veremiyor. Kamu personeli, zorunlu haller dışında fazla mesai, nöbet ücreti alacak şekilde çalıştırılamıyor. 

Geçmişte kazanılmış, birikmiş izinler 3 yıl içinde kullandırılıyor. Memurlara yapılacak giyecek yardımı ayni olarak gerçekleştiriliyor. Bugün itibarıyla sözleşmesi imzalanmamış tüm mal ve hizmet alımlarıyla yapım ihaleleri gözden geçiriliyor. Genelge hükümlerine uygun olmayan ihaleler iptal ediliyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Konya'da Mide Bulandıran Olay! Annesi Kaydetmiş

Konya'da Mide Bulandıran Olay! Annesi Kaydetmiş

Sponsorlu bağlantılar