HABER.COM
Haber.com Ekonomi Mehmet Şimşek'ten 2026 enflasyon tahmini: "Tek haneye düşecek"

Mehmet Şimşek'ten 2026 enflasyon tahmini: "Tek haneye düşecek"

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Brookings Enstitüsü'nde düzenlenen bir etkinlikte 2026 enflasyon tahminini açıkladı. İşte, Bakan Şimşek'in enflasyon açıklaması!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mehmet Şimşek'ten 2026 enflasyon tahmini: "Tek haneye düşecek"

Hükümetin ekonomik programının olumlu katkılarına değinen  Bakan Mehmet Şimşek, enflasyonun 2026 yılında tek haneye düşebileceğini iddia etti.

Bakan Şimşek’ten 2026 Enflasyon Tahmini

Bakan Şimşek, enflasyon oranlarının düşmesinin önemini vurgulayarak, "Para politikasının gecikmiş etkileri kendini göstermeye başlıyor. Olumsuz mali darbeler ve daha destekleyici bir gelir politikası, enflasyonla mücadele sürecini hızlandıracak." dedi.

Firmaların fiyatlandırma davranışlarında iyileşmeler olduğunu ve bunun sağlıklı bir ekonomik uyumun göstergesi olduğunu kaydeden Bakan Şimşek, sürdürülebilir ekonomik büyüme için fiyat istikrarının hayati önem taşıdığını savunarak, büyüme ile enflasyonun uyumlu bir şekilde bir arada bulunabileceğini vurguladı.

Cari açıkta, petrol ve doğalgaz üretiminin artması, enerji dönüşümü ve proaktif sanayi politikalarının etkisiyle bir daralma yaşandığını kaydeden Şimşek, bu daralmanın sürdürülebilir denge iyileştirmelerine destek olacağına inandığını belirtti.

Bakan Şimşek, rezerv birikiminin arkasındaki temel etkenin dolarizasyondaki önemli düşüş olduğunu belirterek, bankacılık sektörü ve reel ekonominin artan dış borç yenileme oranları ve pozitif portföy girişleri olduğunu bir kez daha vurguladı.

Türkiye'de Ağustos 2023'ten bu yana döviz korumalı mevduat hesaplarında 100 milyar doların üzerinde azalma yaşandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Göztepe Trabzonspor maçı ne zaman? Göztepe Trabzonspor maçı hangi kanalda? Göztepe Trabzonspor ilk 11'ler!

Göztepe Trabzonspor maçı ne zaman? Göztepe Trabzonspor maçı hangi kanalda? Göztepe Trabzonspor ilk 11'ler!