16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Orta Doğu'da Gerilim Hızla Tırmanırken Savaş Endişesiyle Petrol Fiyatları Yükseldi

Orta Doğu'da Gerilim Hızla Tırmanırken Savaş Endişesiyle Petrol Fiyatları Yükseldi

İsrail ve Hizbullah arasında gerilim hızla tırmanırken, çatışmaların artacağı yönündeki endişeler petrol fiyatlarını yükseltti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Orta Doğu'da Gerilim Hızla Tırmanırken Savaş Endişesiyle Petrol Fiyatları Yükseldi

Uluslararası petrol fiyatları yükselişe geçti. İsrail'in Lübnan'da kontrolü altındaki Golan Tepeleri'ne Hizbullah tarafından düzenlenen roket saldırısının ardından, İsrail ordusu da misilleme yaparak ortalığı yakıp yıkmıştı.

Orta Doğu yangın yeriyken büyük bir çoğunluk bu çatışmaların artacağını düşünmeye başladı. Savaş endişesi petrol fiyatlarını artırdı.

Petrol Fiyatları Tırmandı

Brent ham vadeli işlemleri %0,32 artışla varil başına 81,45 dolara ulaştı. Geçen hafta Gazze'de ateşkes anlaşması umut edilirken Brent petrol değer kaybederek %3,7 düşmüştü.

İsrail kabinesi, Başbakan Benyamin Netanyahu hükümetine, Golan Tepeleri saldırısına yanıt vermek üzere karar yetkisi verdi. Analistler, Orta Doğu'da süregelen gerilimin endişe yarattığını ve petrolde yeni alımlara yol açtığını belirtti. Yeni alımlar oldukça petrol fiyatları yükseliyor. 

ABD Merkez Bankası (Fed) faiz kararı ve Çin'in talebi dışında Venezuela'daki seçimler de petrol piyasasını doğrudan etkiliyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reyting Sonuçları 28 Temmuz 2024: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?

Reyting Sonuçları 28 Temmuz 2024: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?

Sponsorlu bağlantılar