16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi SGK Başlangıcı Olanlar Dikkat! 5 Yıl Erken Emeklilik Geliyor

SGK Başlangıcı Olanlar Dikkat! 5 Yıl Erken Emeklilik Geliyor

O tarihler arasında SGK başlangıcı olanlar dikkat! 5 yıl erken emeklilik geliyor. İşte, haberin ayrıntıları.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SGK Başlangıcı Olanlar Dikkat! 5 Yıl Erken Emeklilik Geliyor

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan açıkladı: Pek çok vatandaşın emeklilik süreci hızlanacak. O tarihler arasında SGK başlangıcı olanlar 5 yıl erken emekli olabilecek. İşte, ayrıntılar…

Erken Emeklilik Müjdesi: O Tarihler Arasında SGK Başlangıcı Olanlar Dikkat!

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) gündeminde yer alan iki büyük reformdan biri de erken emeklilik. Bu reform, özellikle Bağ-Kur’lular ve ev kadınları için erken emeklilik imkanı tanıyacak. Detaylardan daha önce Bakan Işıkhan bahsetmişti. 

Yeni düzenlemeye göre, Bağ-Kur’lular için prim gün sayısı 9 binden 7 bin 200’e düşürülecek. 8 Eylül 1999 tarihi öncesinde SGK başlangıcı olanların durumu, 2008 sonrası SSK’lılar için uygulanan 7 bin 200 gün şartıyla eşitlenecek.

Düzenleme, ilk olarak esnaf odalarına kayıtlı küçük esnaf ve sanatkarlar için geçerli olacak. Sonrasında düzenlemenin farklı meslek gruplarına genişletilmesi bekleniyor.

Emeklilik için yeterli primi olmayan ve çalışma imkanı bulamayan ev kadınlarının ödeyeceği isteğe bağlı sigorta primlerinin 3’te 1’ini devlet karşılayacak. Ayrıca, Bağ-Kur kapsamında 5 bin 400 gün prim ödeyen ev kadınları emeklilik hakkına kavuşacak. 

Yeni düzenleme ile emeklilik yaşına gelmiş ancak henüz 9 bin gün prim dolduramamış küçük esnaf, 7 bin 200 günü doldurmuşsa hemen emekli olabilecek. Aynı zamanda, EYT kapsamında olan küçük esnaf da bahsi geçen düzenlemeden faydalanacak ve 5 yıl erken emeklilik hakkına sahip olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özcan Deniz Kendisine Zarar Verdiğini Düşündüğü Herkesi Hayatından Çıkardı!

Özcan Deniz Kendisine Zarar Verdiğini Düşündüğü Herkesi Hayatından Çıkardı!

Sponsorlu bağlantılar