07 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi SGK Uzmanı Açıkladı: Emekli Aylığı Ocak Ayında Bu Kadar Olacak!

SGK Uzmanı Açıkladı: Emekli Aylığı Ocak Ayında Bu Kadar Olacak!

Emekliye yapılan zam yeterli bulunmadı. En düşük emekli aylığı 12 bin 500 lirada kaldı. Konuya ilişkin SGK Uzmanı Erdursun’dan açıklama geldi. Ocak 2025’i işaret eden Erdursun, en düşük emekli aylığının ne kadar olacağını paylaştı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
SGK Uzmanı Açıkladı: Emekli Aylığı Ocak Ayında Bu Kadar Olacak!

SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yüzde 24,73 oranında zam yapıldı. Memur emeklisi ise yüzde 19,31 oranında zam aldı. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 liraya yükseldi. Ocak ayında yapılan zamların kök maaşı düşük olan emeklilere yansımadığını aktaran SGK Uzmanı Özgür Erdursun, Temmuz döneminde yapılan maaş düzenlemelerinin de yetersiz kaldığını belirtti.

Emekli Aylığı 2025’te Ne Kadar Olacak?

Kök aylığı düşük olan emekliler yeni düzenlemeden tam faydalanamadı. 10 bin liradan 12 bin 500 liraya çıkarılan en düşük emekli aylığı, 19 bin lira olan açlık sınırının altında kaldı. 1.8 milyon emekli Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son kararı vereceği yeni düzenlemeden çıkacak sonucu bekliyor.

SGK Uzmanı Erdursun, hükümetin yeni yıl planlarını açıkladı. Buna göre, Ocak 2025'te en düşük emekli aylığı 15 bin liraya tamamlanacak. Kök maaştan dolayı aylığı 15 bin liranın altında kalanların maaşı da hazine desteği ile 15 bin liraya tamamlanacak.

Bu iddiayla birlikte, maaşlarının asgari ücrete eşitlenmesini bekleyen milyonlarca vatandaş hayal kırıklığı yaşamaya başladı. Ancak son ve resmi açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan gelecek.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dolar ve Euro'da Beklenti Düştü! Merkez Bankası Anketi Olumluya Dönüyor

Dolar ve Euro'da Beklenti Düştü! Merkez Bankası Anketi Olumluya Dönüyor

Sponsorlu bağlantılar