16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha: Artış En Az 5 TL Olacak

Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha: Artış En Az 5 TL Olacak

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, canlı yayında yaptığı açıklamada, Ağustos ayında sigaralara zam geleceğini duyurdu. Detaylar haberimizde...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sigara Fiyatlarına Bir Zam Daha: Artış En Az 5 TL Olacak

Sigara fiyatlarına Temmuz ayında yapılan zammın ardından, Ağustos ayında da yeni bir artış bekleniyor. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, canlı yayında yaptığı açıklamada, Ağustos ayında sigaralara 4-5 TL civarında bir zam yapılacağını duyurdu. 

Son dönemde sigaraya art arda gelen zamların ardından, tiryakiler yeni bir fiyat artışıyla karşılaştı. Dündar, Temmuz ayında uygulanan zammın etkilerinin henüz tam olarak yansımadığını belirterek, o dönemde beklenen zammın 8-9 TL olması gerektiğini ifade etti. 

Bazı sigara markalarının bu artışı kısmi olarak uygulaması, diğer markaların zammı ertelemesine neden oldu. Dernek başkanı, mevcut rekabet koşulları nedeniyle fiyat artışlarının tam olarak yansıtılmadığını belirtti. Zammın ertelendiğini vurguladı. 

Yeni zamlar, sigara kullanıcıları için Ağustos ayında ek bir mali yük getireceğe benziyor. Sigara markalarının fiyat listelerinde yapılacak yeni düzenlemelerin, önümüzdeki günlerde netlik kazanacağı bildirildi.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hande Erçel-Hakan Sabancı Çifti Mikonos'tan Paylaştı! 'Mavi Elbiseli Peri Kızı'

Hande Erçel-Hakan Sabancı Çifti Mikonos'tan Paylaştı! 'Mavi Elbiseli Peri Kızı'

Sponsorlu bağlantılar