08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi TBMM Haftaya Yoğun Başlıyor: Kamuda Tasarruf, Yargı Paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu Görüşülecek

TBMM Haftaya Yoğun Başlıyor: Kamuda Tasarruf, Yargı Paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu Görüşülecek

TBMM'de büyük hareketlilik var. Genel kurul yeni yargı paketlerini açıklayacak. Detaylar haberimizin devamında...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TBMM Haftaya Yoğun Başlıyor: Kamuda Tasarruf, Yargı Paketi ve Öğretmenlik Meslek Kanunu Görüşülecek

TBMM Genel Kurulu ve komisyonlarda, bu hafta ciddi bir yoğunluk bekleniyor. Genel Kurul, 9 Temmuz Salı günü Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ni görüşmeye hazırlanıyor. Eğitim çalışanlarına yönelik tehdit, hakaret ve saldırı gibi suçlar yüzde 50 oranında arttırılıyor. Belirtilen suçlar doğrudan tutuklama sebebi sayılıyor. 

Milli Eğitim Akademisi kurularak, öğretmen adaylarına hazırlık eğitimi verilmesi bekleniyor. Üç yılını dolduran sözleşmeli öğretmenler, talepleri halinde kadrolu öğretmen olarak atanıyor. Yargı Paketi de Meclis gündeminde yerini aldı. Adalet Komisyonu, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ni ele alacağını bildirdi. 

Teklif içeriğinde, hakaret suçu uzlaştırma kapsamından çıkarılıp şikâyet süresinin 2 yıl uzatılması konusu yer alıyor. Arabuluculuk için mesleğinde 20 yıl kıdeme sahip olanlar, sınavsız sicile kayıt olma şansı bulunuyor. Evlenme suretiyle, kadının soyadı düzenlemelerinde de değişiklik bekleniyor. 

Plan ve Bütçe Komisyonu, kamuda tasarruf tedbirlerine ilişkin düzenlemeleri görüşeceğini bildirdi. Kamu kurumlarının harcamaları Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından denetim altına alınıyor. Tasarruf tedbirlerine aykırı işlemler disiplin hükümleri kapsamında cezaya tabi tutuluyor. Akaryakıt ikmalinin sadece lisanslı istasyonlarda yapılacağı da gündeme geldi. 

Özel ve kamu kurumlarındaki yönetim kurulu üyeliklerinde sadece bir görev için ücret ödenmesi isteniyor. Dilekçe Komisyonu bünyesinde kurulan İlköğretim - Ortaöğretim Kurumlarında Akran Zorbalığının Araştırılması Alt Komisyonu da ilk toplantısını gerçekleştirmeye hazırlanıyor.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
Z
Ziyaretçi 1 ay önce
4/4 lere adallet istiyoruz verilen sözler tutulsun istiyoruz aylardır bu haberi bekliyoruz bakanın açılmasına inanarak bekledik hüsrana uğramak istemiyoruz 9. Yargı paketi içinde en başta 4/4 ler bulunsun istiyoruz
BEĞENME
0
CEVAPLA
Fransa Seçimi Sonrası Başbakan Attal'dan İlk Açıklama: İstifa Ediyorum!

Fransa Seçimi Sonrası Başbakan Attal'dan İlk Açıklama: İstifa Ediyorum!

Sponsorlu bağlantılar