Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Ekonomi TOGG Satışına Yasak: Adriana Lima'nın da Tercihiydi

TOGG Satışına Yasak: Adriana Lima'nın da Tercihiydi

Fransa, Türkiye'nin hukuki zaferinin ardından yetkisiz TOGG ürünlerini yasakladı. Adriana Lima da tercih etmişti...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TOGG Satışına Yasak: Adriana Lima'nın da Tercihiydi

Bir Fransız mahkemesi, markayı Fransa'da izinsiz olarak tescil ettiren bir şirket tarafından üretilen "TOGG" adını taşıyan ürünlerin satışının yasaklanmasına karar verdi. Karar, bu malların daha fazla satışını, reklamını ve ihracatını yasaklıyor.

TOGG’un Fransa’daki Hukuki Mücadelesi

Türkiye'nin yerli elektrikli otomobil markası TOGG, ismini kötüye kullanmakla suçlanan bir şirkete karşı Fransız mahkemesinin verdiği kararın ardından hukuki mücadeleyi kazandı. TOGG ticari markasını Fransa'da tescil ettiren ve bunu tişört ve eşofman gibi giyim ürünleri satmak için kullanan şirkete, bu ismi taşıyan ürünlerin tüm reklam, satış ve ihracatının durdurulması emri verildi.

Mahkeme ayrıca söz konusu ürünleri pazarlayan internet sitelerinin kapatılmasına da karar verdi.

Habere göre söz konusu marka, şirket yetkilisi Muhittin Şahin liderliğindeki Kor Group. Şirketin TOGG adı altında izinsiz olarak tişört ve eşofman gibi giyim ürünleri ürettiği ve bunları özel bir web sitesi olan "toggstore.fr" üzerinden sattığı iddia ediliyor. Türk otomobil üreticisi TOGG, bu izinsiz kullanımı keşfetti ve şirkete karşı yasal işlem başlattı.

Kor Group, savunmasında Muhittin Şahin'in uzun yıllardır Fransa'da ikamet ettiğini ve Avrupa moda endüstrisinde tanınmış bir isim olduğunu iddia etti. Ayrıca, "TOGG" ticari markasının 2021 yılında Fransa'da tescil edildiğini savundu. Ancak mahkeme, Kor Group ve Muhittin Şahin'in uygun yetkilendirme olmadan ismi kullanarak ticari marka ihlali ve haksız rekabette bulunduklarına karar vererek TOGG'un tarafını tuttu.

Mahkemenin kararıyla, TOGG markalı izinsiz ürünlerin üretimi, satışı ve ihracatı durdurulurken, mevcut ürünlere de el konulması kararlaştırıldı.

Ayrıca pazarlama ve satış amaçlı kullanılan “toggstore.fr” ve “toggstorefr/fr” internet sitelerinin engellenmesi emredildi.

Ünlülerin Desteği Tartışma Yarattı

Dikkat çekici bir gelişme olarak, Brezilyalı süper model Adriana Lima, 2023'te Şahin'in şirketinin ürettiği TOGG markalı bir tişört giyerken görüldü ve bu sosyal medyada gündem yarattı. Ancak mahkemenin son kararı, marka adının hak sahibinin izni olmadan kullanıldığını açıkça ortaya koyuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Kylian Mbappe Tecavüzle Suçlanıyor! Real Madrid Harekete Geçti

Kylian Mbappe Tecavüzle Suçlanıyor! Real Madrid Harekete Geçti