08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Türkiye Petrolleri Resmen Satıldı! İşte Yeni Sahibi

Türkiye Petrolleri Resmen Satıldı! İşte Yeni Sahibi

Türkiye’nin en prestijli akaryakıt istasyonlarından biri olan Türkiye Petrolleri satıldı. İşte, akaryakıt devinin yeni sahibi ve detaylar!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye Petrolleri Resmen Satıldı! İşte Yeni Sahibi

1954 yılında kurulan petrol şirketi Türkiye Petrolleri, günümüzde 800'den fazla akaryakıt istasyonu ile yurt içi ve yurt dışında hizmet veriyordu. Türkiye'nin akaryakıt devi Türkiye Petrolleri (TP) artık el değiştirdi. Satış duyurusu bugün yapıldı. İşte, TP'nin yeni sahibi!

Türkiye Petrolleri Kimin Oldu?

Türkiye Petrolleri, Zeren Group tarafından satın alındı. Şirket, daha önce de Alpet'i satın almıştı. Enerji sektöründeki yatırımlarını büyüten Zeren Group'un Türkiye Petrolleri ile Alpet'i tek bir çatı altında buluşturup buluşturmayacağı merak edilirken, bu kararı EPDK'nın vereceği öğrenildi.

Enerji alanında büyüme hedefi olan Zeren Group'un, Türkiye Petrolleri markasıyla neler yapacağı, nasıl bir yol haritası çizeceği henüz bilinmiyor. TP'nin isminin değişip değişmeyeceği de merak konusu.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Yiğit Zeren'in şu sıralar Lübnan ve Ürdün'den bankalar satın almak üzere temaslar sürdürdüğü de gelen duyumlar arasında.

TP Petrol Dağıtım A.Ş., 800'den fazla akaryakıt istasyonu, 9 dolum tesisi ve 307.000 m3 depolama kapasitesiyle Türkiye'nin akaryakıt devlerinden biriydi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail – Filistin Ateşkes Görüşmelerinde Son Gelişme: Netahyahu Savaşa Devam Mesajı Verdi

İsrail – Filistin Ateşkes Görüşmelerinde Son Gelişme: Netahyahu Savaşa Devam Mesajı Verdi

Sponsorlu bağlantılar