19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Türkiye'nin Karadeniz'den Çıkardığı Doğalgaz Miktarı Belli Oldu

Türkiye'nin Karadeniz'den Çıkardığı Doğalgaz Miktarı Belli Oldu

Karadeniz’den bulunan doğalgaz artık kullanılıyor. 2024 yılının ilk yarısında buradan çıkarılan doğalgaz miktarı 900 milyon metreküp oldu. Uzmanlar, ilerleyen dönemlerde miktarın artmasını bekliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye'nin Karadeniz'den Çıkardığı Doğalgaz Miktarı Belli Oldu

Türkiye’nin tarihte yaptığı en büyük doğalgaz keşfi, Sakarya Gaz Sahası oldu. Tamamlanan altyapı çalışmaları sayesinde ilk üretim 20 Nisan 2023 tarihinde başladı.

İlk zamanlarda tam kapasite ile çalışmayan sistemler, altyapı iyileştikçe kapasite artırdı. 2024 yılına gelindiğinde ise üretim miktarı zirve yaptı.

Bir Milyar Metreküpe Yakın Doğalgaz Üretti

Sakarya Gaz Sahası, 2024 yılının ilk yarısında yaklaşık bir milyar metreküp üretim yapmayı başardı. Üretilen bu miktarın ekonomiye katkısı ise 350 milyon dolar oldu.

Üretim her geçen gün artmaya devam ediyor. Yetkililer, 2024 yılının sonuna kadar toplam üretim miktarının 2 milyon metreküpü geçmesini bekliyor. Bu miktarın ekonomiye katkısı ise bir milyar dolar seviyesine yaklaşacak.

Günlük Üretim Miktarı 6 Milyon Metreküpü Aştı

Sakarya Gaz Sahası, üretim miktarında 6 milyon metreküp sınırını geçmeyi başardı. Yetkililer, bu rakamın 2025 yılı içerisinde 10 milyon seviyesinde olacağını söyledi. 

Daha önce satın alınan yüzer tesis de yakında devreye giriyor. Yüzer tesisin devreye girmesi ile birlikte günlük üretim miktarı 20 milyon olacak.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Polat Çifti Arabalarını Geri Alma Talebinde Bulundu İddialarına Avukattan Jet Cevap Geldi!

Polat Çifti Arabalarını Geri Alma Talebinde Bulundu İddialarına Avukattan Jet Cevap Geldi!

Sponsorlu bağlantılar