08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Ekonomi Uçuşlarda Yaşanan Rötarlar İçin Cumhurbaşkanı Devreye Girdi

Uçuşlarda Yaşanan Rötarlar İçin Cumhurbaşkanı Devreye Girdi

Hava trafik kontrolörlerinin özlük hakları için başlattığı eylem, rötarlara neden oluyor. Uçuşlarda yaşanan rötarlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan devreye girdi. İşte, son detaylar.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Uçuşlarda Yaşanan Rötarlar İçin Cumhurbaşkanı Devreye Girdi

Turizm döneminde havacılık faaliyetleri katlanarak artıyor. Uçuş sayısındaki artış, hava kontrolörlerine daha fazla iş düşmesine neden oluyor. Buna karşın son günlerde yapılan pasif eylem nedeniyle havacılıkta önemli bir kriz yaşanıyor.

Özlük haklarının iyileştirilmesini isteyen çalışanlar, inisiyatif almadan çalışma ismi verilen sistemi kullanıyor. Söz konusu sistem nedeniyle neredeyse her uçuşta 5-8 dakika rötar meydana geliyor.

Bakan Ersoy, yapılan pasif eylemin turizmi olumsuz etkilediğini ifade etti. Problemin bir an önce çözülmesini istedi.

Yetkililer, çalışanların yüksek maaş aldığını söylüyor. Yeni hakların verilmesi durumunda diğer çalışanların benzer bir eylem yapacağını ifade ediyor. Bunun bir anlamda devlete şantaj olduğunu belirtiyor.

Hava kontrolörlerinin durumu AK Parti MKYK toplantısına geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gereken neyse yapılmasını istedi. Ayrıca sorumluların mutlaka hesaba çekilmesi gerektiğini ifade etti.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bakan SGK'ya En Fazla Borcu Olan Belediyeleri Açıkladı

Bakan SGK'ya En Fazla Borcu Olan Belediyeleri Açıkladı

Sponsorlu bağlantılar