HABER.COM
Haber.com Ekonomi Yandex, Türkiye'ye 400 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

Yandex, Türkiye'ye 400 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

Rus teknoloji devi Yandex, Türkiye'ye 400 milyon dolar yatırım yapacak. İşte, haberin detayları!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Yandex, Türkiye'ye 400 Milyon Dolar Yatırım Yapacak

Rus teknoloji devi Yandex, bilişim teknolojisi ürünlerini yerelleştirmek, altyapıyı genişletmek ve dijital inovasyonu hızlandırmak amacıyla Türkiye'ye 400 milyon dolarlık yatırım yapacağını duyurdu.

Bu hamlenin, Türkiye'nin teknoloji sektöründe, özellikle yapay zeka (AI), makine dili öğrenimi ve dijital reklamcılık alanlarında ivme kazanması bekleniyor. İşte, Yandex Türkiye yatırımına dair merak edilenler…

Yandex’ten Türkiye’ye Önemli Yatırım

Yandex Türkiye CEO'su Alexander Popovskiy, şirketin Türk kullanıcılarına özel hiperlokal ürünler geliştirmeye odaklandığını vurguladı. Yatırımla birlikte Yandex'in hizmetlerinden gelen kişisel veriler Türkiye içinde saklanacak ve yerel düzenlemelere uyum sağlanacak.

Popovskiy, yerelleştirme çalışmasının Türk teknoloji şirketleri ve girişimleriyle iş birliğini de güçlendireceğini belirterek, halihazırda 40 Türk girişiminin Yandex'in bulut ve diğer servislerini kullandığını belirtti.

Popovskiy, LinkedIn platformuna yapılan yatırım hakkında şu yorumlarda bulundu: "Türkiye'de ne kadar hoş karşılandığımızı birçok olumlu yorumdan duymaktan mutluluk duyuyoruz. Türk kullanıcılarımıza birçok yenilikçi çözüm sunuyoruz ve daha fazlası da gelecek."

Türkiye İçin Yeni Yapay Zeka Destekli Arama Motoru

Türkiye için özel olarak tasarlanmış yeni bir yapay zeka destekli arama motoru, Türk kullanıcılar için arama verimliliğini artırmak amacıyla önümüzdeki aylarda kullanıma sunulacak. 

Yandex Türkiye CEO'su Alexander Popovskiy, 400 milyon dolarlık yatırımın Türkiye'de dijital reklamcılık ve makine öğrenimi alanında büyümeyi de hızlandıracağını vurguladı. Yandex'in dijital reklamcılık platformu halihazırda birçok yerel işletmenin büyümesine katkıda bulundu ve bu hizmetlerin sürekli geliştirilmesinin iş fırsatları yaratması ve yerel teknoloji ekosistemini güçlendirmesi bekleniyor.

Yandex, Türkiye'nin uzun vadeli iş ortağı olmayı hedefliyor; mevcut teknolojilerini daha da geliştirmeyi ve yeni hizmetler sunmayı planlıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Aselsan ve Baykar Arasında 95 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzalandı

Aselsan ve Baykar Arasında 95 Milyon Dolarlık Anlaşma İmzalandı