08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Genel Adana'da "Deveciler" İsimli Suç Örgütü için Operasyon Düzenlendi!

Adana'da "Deveciler" İsimli Suç Örgütü için Operasyon Düzenlendi!

Adana'da "Deveciler" suç örgütünü çökertmek için operasyon düzenlendi. Sanıklar suçlarını kabul etmedi. Detaylar haberimizde...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Adana'da "Deveciler" İsimli Suç Örgütü için Operasyon Düzenlendi!

Adana'da 'Deveciler' olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik davada, 43 sanık ilk duruşmada tahliye edildi. Aralarında örgüt lideri C.İ. ve oğlu Y.İ.'nin de bulunduğu sanıklar hakkında yurt dışı yasağı konuldu. 

Ülkenin Dört Yanında Operasyon Düzenlendi

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri, Ahmet Büyükgöçer, Bedirhan Baygara, Ozan Büyükgöçer ve Rıdvan Demir'in öldürülmesiyle birçok suç işlediği iddia edilen 'Deveciler' adlı organize suç örgütünü deşifre etti. Aralık 2022'de Adana, İstanbul, Gaziantep, Nevşehir ve KKTC'de operasyonlar düzenlendi. 

Örgüt lideri C.İ. ve oğlu Y.İ.'nin de aralarında bulunduğu 43 kişi gözaltına alındı. Operasyonlarda çok sayıda silah, uyuşturucu madde ve sahte kimlik ele geçirildi. Cumhuriyet savcısı, 237 sayfalık iddianame hazırlayarak, C.İ. ve oğlu Y.İ. için 4'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep etti. 

Sanıklar, Suçlamaları Kabul Etmedi

Diğer sanıklar için ise farklı oranlarda cezalar istendi. Adana 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşması üç gün sürdü. Duruşmaya tutuklu sanıklar SEGBİS aracılığıyla katıldı. bazı tutuksuz sanıklar ve avukatlar da hazır bulundu. Sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları kabul etmeyerek beraatlerini talep etti. 

Savcı, sanıkların tutukluluk hallerinin devamını istedi. Fakat mahkeme, tüm tutuklu sanıkların yurt dışı yasağı konularak tahliye edilmesine karar verdi. Duruşma, sanıkların suçlamaları reddetmesi ve delil durumunun incelenmesi sebebiyle süreyi uzatmaya karar verdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
THY, Yazılım Sistemlerinin Çökmesi Sebebiyle 84 Seferini İptal Etti

THY, Yazılım Sistemlerinin Çökmesi Sebebiyle 84 Seferini İptal Etti

Sponsorlu bağlantılar