08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Genel Bakan Şimşek, Normalleşmenin Ekonomiyi İyileştirdiğini Açıkladı!

Bakan Şimşek, Normalleşmenin Ekonomiyi İyileştirdiğini Açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek normalleşme süreciyle alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Bakan Şimşek, Normalleşmenin Ekonomiyi İyileştirdiğini Açıkladı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uygulanan ekonomik programlar sayesinde finansal piyasalarda risklerin azaldığını belirtti. Normalleşmenin de sürdüğünü açıkladı. 

Şimşek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yurt içi bankalarla yaptığı swap stokunun 2023 yılı zirvesi olan 64,5 milyar dolardan 144 milyon dolara düştüğünü ifade etti. Bakan Şimşek, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, kararlılıkla uyguladıkları ekonomik programların olumlu sonuçlar verdiğini vurguladı. 

Normalleşmenin Sürmesi Ekonomiyi İyileştiriyor

Şimşek, "Risklerin azalması ve finansal piyasalarda normalleşmenin devam etmesi, ekonomimiz için olumlu bir tablo oluşturuyor" ifadelerini kullandı. TCMB'nin swap stokundaki bu büyük düşüşün parasal aktarım mekanizmasını güçlendirdiğini ve dezenflasyon sürecine önemli katkı sağladığını belirtti. Swap stokundaki azalma, finansal piyasalarda daha istikrarlı bir ortam yarattı.

Enflasyonla mücadelede de önemli bir adım olduğu ifade edildi. Bakan Şimşek, ekonomik programların kararlılıkla uygulanmaya devam edileceğini belirtti. Finansal istikrarın sağlanması için gerekli tüm adımların atılacağını ifade etti. Şimşek’in açıklamaları, piyasalarda olumlu bir hava yaratırken, yatırımcıların da güvenini pekiştirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Serenay Sarıkaya - Mert Demir Çiftinden Evlilik Müjdesi! Annesi Açıkladı…

Serenay Sarıkaya - Mert Demir Çiftinden Evlilik Müjdesi! Annesi Açıkladı…

Sponsorlu bağlantılar