Köfteci Yusuf'un ürünlerinde, ayrıca birçok restoran ve markanın köfte ve döner gibi ürünlerinde domuz etinin bulunduğu tespit edilmişti. Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada sahtecilik yapan firmaların listesini açıkladı. Bu açıklamalara rağmen, halen birçok kişi mimli markaların ürünlerini tüketmeye devam ederken, birçok kişi de "Bilmeden domuz eti yemek günah mı? Domuz eti yemek haram mı?" gibi sorulara yanıt aramaya başladı. Peki, İslam dinine göre domuz eti neden haram? Başka hangi yiyecek ve içecekler dinimizde haram?
Bilmeden Domuz Eti Yemek Haram mı? Domuz Eti Neden Haram?
İslam'da haram olduğunu bilerek bir yiyeceği tüketmek günahlar arasında kabul ediliyor. Ancak bir Müslüman bilmeden domuz eti ve diğer haram gıdaları tükettiğinde durum farklı.
Yenilen gıdada domuz olduğu kesin olarak bilinmiyorsa, yiyip içmekte mahzur yoktur, günah olmaz.
Bilmeden domuz eti yemek günah değildir, ancak yine de haramdır. Bilerek domuz eti yemek günahtır. Domuz eti yemek dinimizde haramdır. Peki, domuz eti neden haram?
Haramlarda muhakkak vücuda zarar veren bir şey aranmamalıdır. Domuz, her türlü necaseti yiyen pis bir hayvandır. Tıp bilimi de insana en çok hastalık bulaştıran etin domuz eti olduğunu açıklamıştır.
Domuzdaki tenya, kana karışarak bazı organlarda ağır hastalıklara, hatta ölüme yol açabilmektedir.
İslam'da Yiyip İçmesi Haram Olan Şeyler
Leş, hınzır eti, şarap, alerji yapan gıda (biliniyorsa), çamur, toprak, cam, zehirli ot, kokmuş et, uyuşturucu, kurbağa, kanı olmayan böcekler, meyvenin, peynirin ve etin kurtları.