16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Genel Konut Satışlarında Şaşırtan Gelişme! Satış Oranları Açıklandı İşte Güncel Durum

Konut Satışlarında Şaşırtan Gelişme! Satış Oranları Açıklandı İşte Güncel Durum

Konut satışlarında şaşırtan gelişmeler yaşanıyor. Satış oranları açıklandı, güncel durum ne? İşte detaylar...

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Konut Satışlarında Şaşırtan Gelişme! Satış Oranları Açıklandı İşte Güncel Durum

TÜİK, haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, Türkiye genelinde konut satışları bir önceki yılın aynı ayına nazaran yüzde 5,2 azalarak 79 bin 313 olarak gerçekleşti. Yılın ilk 6 ayındaysa, konut satışları yüzde 3,7 oranında azaldı. 

En fazla konut satışı yapılan iller sırasıyla İstanbul (13 bin 25), Ankara (6 bin 866) ve İzmir (4 bin 361) oldu. En az konut satışı ise Ardahan (34), Hakkari (40), Tunceli ve Bayburt (44) illerinde gerçekleşti. Kredili Satışlarda Büyük Düşüş Haziran ayında ipotekli konut satışları bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 49,4 azalarak 6 bin 813'e geriledi. 

Toplam konut satışları içinde ipotekli satışların payı yüzde 8,6 olarak kaydedildi. Ocak-haziran döneminde gerçekleşen ipotekli konut satışları ise yüzde 57,7 azalışla 51 bin 415 oldu. Haziran ayında ipotekli satışların bin 547'si, ocak-haziran dönemindeki ipotekli satışların ise 12 bin 176'sı ilk el satış olarak gerçekleşti. 

Yabancılara Satışlar Yarı Yarıya Azaldı Yabancılara yapılan konut satışları haziran ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 45,1 azalarak bin 440 olarak gerçekleşti. Haziran ayında toplam konut satışları içinde yabancılara yapılan konut satışının payı yüzde 1,8 oldu. En fazla konut satışı yapılan iller sırasıyla Antalya (593), İstanbul (478) ve Mersin (116) olarak belirlendi. 

Ülke uyruklarına göre en fazla konut satışıysa, sırasıyla Rusya Federasyonu (332), İran (156) ve Ukrayna (102) vatandaşlarına yapıldı.

KAYNAK: Haber Merkezi
Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İş Yerinde Klima Anlaşmazlığı Ölümle Sonuçlandı! Arkadaşına Kafa Atarak Öldürdü

İş Yerinde Klima Anlaşmazlığı Ölümle Sonuçlandı! Arkadaşına Kafa Atarak Öldürdü

Sponsorlu bağlantılar