Simit Sarayı Kimin?
Simit Sarayı, 2002 yılında Abdullah Kavukcu, Haluk Okutur ve Mehmet Tarakçı tarafından kurulmuştur. Simit Sarayı Yatırım ve Tic. A.Ş. bünyesinde faaliyet göstermeye başlayan marka, kısa sürede büyüyerek hem Türkiye'de hem de uluslararası alanda geniş bir kitleye hitap etmeye başlamıştır. 2017 yılında, Suudi Arabistan’ın önde gelen perakende ve gayrimenkul yatırımcısı Fawaz Alhokair Grubu, Simit Sarayı'nın yüzde 10 hissesini satın almıştır. Daha sonra, 2019 yılında Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesi, Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (Ziraat GSYO) tarafından satın alınmıştır. Ziraat GSYO, Türkiye'nin devlet bankası olan Ziraat Bankası’na aittir.
Simit Sarayı İsrail Malı mı?
Hayır, Simit Sarayı İsrail malı değildir. Simit Sarayı, tamamen Türk sermayeli bir marka olarak kurulmuştur ve şu anda büyük oranda Ziraat Bankası’na ait olan Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı tarafından yönetilmektedir. Suudi Arabistanlı Fawaz Alhokair Grubu, şirkette sadece yüzde 10 hisseye sahiptir. Simit Sarayı'nın İsrail ile herhangi bir bağlantısı veya ortaklığı bulunmamaktadır.
Simit Sarayı Boykot Mu?
Simit Sarayı’nın boykot edilmesi gerektiğine dair zaman zaman sosyal medyada ve bazı platformlarda spekülasyonlar yapılmaktadır, ancak bu iddialar gerçek dışıdır. Simit Sarayı, Türkiye kökenli bir marka olup İsrail ile hiçbir ticari ya da sahiplik bağı bulunmamaktadır. Boykot edilmesi için geçerli bir neden yoktur ve marka, hem Türkiye’de hem de uluslararası pazarda faaliyet göstermeye devam etmektedir.
Simit Sarayı Hangi Ülkenin Markasıdır?
Simit Sarayı, Türk markasıdır. 2002 yılında İstanbul’da kurulan marka, Türkiye'nin simit ve unlu mamuller sektöründe en bilinen isimlerinden biri olmuştur. Ziraat Bankası'nın sahibi olduğu Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Simit Sarayı'nın yüzde 51 hissesine sahiptir ve bu nedenle Simit Sarayı, büyük ölçüde Türkiye devletine bağlı bir marka olarak faaliyetlerini sürdürmektedir. Marka, şu anda 25 farklı ülkede mağazaları ile hizmet vermektedir.