16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Genel Sokak Kedileri Toplanacak Mı? Kedi Köpek Sahipleri Bunu Yapmalı

Sokak Kedileri Toplanacak Mı? Kedi Köpek Sahipleri Bunu Yapmalı

Sokak hayvanları yasası kedileri kapsıyor mu? Sokak kedileri toplanacak mı, uyutulacak mı? Kedi ve köpek sahipleri mutlaka bunu yapmalı!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sokak Kedileri Toplanacak Mı? Kedi Köpek Sahipleri Bunu Yapmalı

Son yıllarda sokak köpeklerinin saldırısına uğrayıp yaralanan ve hayatını kaybeden vatandaşların sayısı arttı. Hükümet bu konuda bir karar alarak sokak hayvanları yasasını TBMM'de kabul etti. Bu andan itibaren kararın Resmi Gazete'de yayımlanarak hayata geçirilmesi bekleniyor. Sokak köpekleri toplanacak, barınaklarda rehabilite edilecek, ancak hastalığı bulaşıcı olan ve tedavi edilemeyenler uyutulacak. Peki, yasa kedileri de kapsıyor mu? Sokak kedilerini severek besleyen vatandaşlar bu sorunun yanıtını merak ediyor?

Sokak Kedileri Toplanacak Mı?

Sokak kedileri de köpekler gibi toplatılacak, ancak uyutulmayacak. Sahiplendirilme gibi bir durum da söz konusu olmayacak. Rehabilitasyon işlemlerinin ardından kediler doğal yaşam alanlarına tekrar salınacak.

Evcil Kedi ve Köpek Sahipleri Bunu Yapmalı

Evcil kedi ve köpek sahipleri, hayvanlarını en geç 31 Aralık 2025'e kadar dijital kimliklendirme yöntemleriyle kayıt altına aldırmak zorunda olacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Akbank’tan Teknosa Kampanyası: 4000 TL Hediye Nakit!

Akbank’tan Teknosa Kampanyası: 4000 TL Hediye Nakit!

Sponsorlu bağlantılar