Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Genel Terra Pizza İsrail Malı mı, Kimin, Terra Pizza Boykot Mu? Hangi Ülkenin Markası? Tüm Soruların Cevapları

Terra Pizza İsrail Malı mı, Kimin, Terra Pizza Boykot Mu? Hangi Ülkenin Markası? Tüm Soruların Cevapları

Terra Pizza, Türkiye’de geniş bir müşteri kitlesine hitap eden bir pizzacı zinciri olarak bilinmektedir. Ancak, bazı tüketiciler Terra Pizza'nın sahibi ve İsrail ile bir bağlantısının olup olmadığını merak etmekte, ayrıca boykot edilip edilmemesi gerektiğiyle ilgili sorular sormaktadır. Peki, Terra Pizza kimin, İsrail malı mı ve boykot edilmesi gereken bir marka mı? İşte tüm soruların cevapları!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Terra Pizza İsrail Malı mı, Kimin, Terra Pizza Boykot Mu? Hangi Ülkenin Markası? Tüm Soruların Cevapları

Terra Pizza Kimin?

Terra Pizza (eski adıyla Pizza Pizza), 1995 yılında kurulan Pizza Pizza Türker Turistik İşletmeleri İnşaat ve Gıda San. Tic. A.Ş. bünyesinde bir pizzacı zinciri olarak faaliyete başlamıştır. 2018 yılında, şirketin çoğunluk hisseleri, Mediterra Capital BV adlı Hollanda merkezli bir yatırım şirketi tarafından satın alınmıştır. Mediterra Capital, Ahmet Faralyalı ve Murat Erkurt tarafından 2010 yılında kurulmuştur ve yatırımcıları arasında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Alman Kalkınma Bankası, Hollanda Kalkınma Bankası ve Dünya Bankası gibi büyük kuruluşlar bulunmaktadır.

Terra Pizza İsrail Malı mı?

Hayır, Terra Pizza İsrail malı değildir. Terra Pizza, 1995 yılında Türkiye’de kurulan bir markadır ve 2018 yılında Hollanda merkezli Mediterra Capital tarafından satın alınmıştır. Terra Pizza’nın İsrail ile herhangi bir doğrudan ticari ya da yatırım bağlantısı bulunmamaktadır. Şirket, Türkiye’de faaliyet gösteren ve Hollanda merkezli bir yatırım fonuna ait olan bir markadır.

Terra Pizza Boykot Mu?

Terra Pizza’nın boykot edilmesi gerektiği yönünde şu ana kadar organize edilmiş bir kampanya bulunmamaktadır. Şirket, yerli bir marka olarak kurulmuş olup, bugün Hollanda merkezli bir yatırım fonuna aittir. Boykot edilmesi gerektiğiyle ilgili spekülasyonlar varsa da, bu konuda geçerli bir neden bulunmamaktadır. Terra Pizza, şu anda 44 şehirde 140'a yakın restoranı ile faaliyet göstermeye devam etmektedir.

Terra Pizza Hangi Ülkenin Markasıdır?

Terra Pizza, Türkiye merkezli bir marka olup, 1995 yılında kurulmuştur. 2018 yılında şirketin çoğunluk hisseleri Hollanda merkezli Mediterra Capital tarafından satın alınmıştır. Yani, Terra Pizza bugün bir Hollanda yatırım fonu tarafından kontrol edilmektedir, ancak Türkiye'de faaliyet göstermektedir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Tekel İsrail Malı mı, Kimin, Tekel Boykot Mu? Hangi Ülkenin Markası? Tüm Soruların Cevapları

Tekel İsrail Malı mı, Kimin, Tekel Boykot Mu? Hangi Ülkenin Markası? Tüm Soruların Cevapları