HABER.COM
Haber.com Gündem Ankara TUSAŞ Saldırısını PKK mı Yaptı? Son Dakika Açıklamaları

Ankara TUSAŞ Saldırısını PKK mı Yaptı? Son Dakika Açıklamaları

23 Ekim 2024’te Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) tesislerine yönelik bir terör saldırısı gerçekleşti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının ardından yaptığı ilk açıklamada, olayı “terör saldırısı” olarak nitelendirdi ve şehitler ile yaralıların olduğunu duyurdu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ankara TUSAŞ Saldırısını PKK mı Yaptı? Son Dakika Açıklamaları

Saldırının Detayları: Patlama ve Silah Sesleri

TUSAŞ tesisleri önünde patlama ve silah seslerinin duyulduğu bildirildi. Olay yerine güvenlik güçleri hızla intikal ederken, bölgedeki güvenlik önlemleri artırıldı. Saldırının ardından başlatılan operasyonlarla olayın arkasındaki faillerin yakalanması için çalışmalar sürdürülüyor.

Saldırıyı PKK mı Yaptı?

Henüz saldırıyı üstlenen bir terör örgütü bulunmamakla birlikte, olayın arkasında hangi örgütün olduğuna dair resmi bir bilgi açıklanmadı. PKK’nın bu saldırıyla bağlantısı olup olmadığına dair sorular ise İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında araştırılıyor. Resmi açıklamalara göre, saldırının detayları netleşene kadar kamuoyunun resmi kaynaklara itibar etmesi gerektiği vurgulanıyor.

Ali Yerlikaya’dan Resmi Açıklama

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, saldırının hemen ardından yaptığı açıklamada, "TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısı gerçekleştirilmiştir. Saldırı sonrası maalesef şehit ve yaralılarımız bulunmaktadır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir," ifadelerini kullandı.

Soruşturma Devam Ediyor

Saldırının failleri ve arkasındaki örgütlerin netleşmesi için yürütülen soruşturma sürüyor. İlerleyen günlerde yapılacak resmi açıklamalarla olayın detaylarına dair daha fazla bilgi kamuoyuyla paylaşılacak.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TUSAŞ’a Yapılan Saldırı: Kim Yaptı, Kim Üstlendi? Son Dakika Gelişmeler

TUSAŞ’a Yapılan Saldırı: Kim Yaptı, Kim Üstlendi? Son Dakika Gelişmeler