16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem CHP Sokak Hayvanları Yasasını AYM'ye Götürüyor

CHP Sokak Hayvanları Yasasını AYM'ye Götürüyor

CHP, sokak hayvanlarına ilişkin kanunu bugün Anayasa Mahkemesine götürüyor.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
CHP Sokak Hayvanları Yasasını AYM'ye Götürüyor

CHP, sokak hayvanları yasasının iptali için Anayasa Mahkemesi'ne başvurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 15 Ağustos'ta başvuruyu yaptıktan sonra, "Sivil toplum da dahil olmak üzere ilgili tüm taraflarla titiz bir çalışma sonucunda 183 sayfalık başvurumuzu yüksek mahkemeye sunduk" dedi.

CHP Sokak Hayvanları Yasasının İptali İçin AYM’ye Başvurdu

Sokak hayvanları yasa tasarısı, uzun süren tartışmalar ve protestoların ardından Temmuz ayında onaylandı. Yasa, veteriner hekimlerin "tedavisi mümkün olmayan, akut ve bulaşıcı hastalıkları, insan sağlığına yönelik riskleri veya tehlikeli davranışları" olduğu düşünülen köpekleri uyutmasına izin veren bir hüküm içeriyor.

Muhalefet partileri ve sivil toplum, hükümeti hayvan haklarını hiçe saydığı için sert bir şekilde eleştirdi.

Günaydın, "17 maddelik yasanın 16 maddesinin iptalini istiyoruz" diyerek, yasa tasarısının hayvan haklarına, kamu yararına ve insan vicdanına aykırı olduğunu vurguladı.

“Bu nedenle Anayasa Mahkemesi'ni en kısa sürede toplayıp başvurumuzu görüşmeye ve bu yasayı iptal etmeye çağırıyoruz” diye ekledi.

Yasanın kabul edilmesinin ardından ülkenin farklı yerlerinde ölü köpekler bulundu ve bu da yasanın uygulanmasına yönelik tepkilere yol açtı.

Bu eleştiri, son zamanlarda sosyal medyada Ankara, Niğde ve Edirne illerinde hayvanlara yönelik işkence ve öldürme görüntülerinin ortaya çıkmasına yanıt olarak geldi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tartışmalı konu hakkında yorum yaparak, “Bu yasa tasarısında bu tür olayları haklı çıkaracak hiçbir hüküm yer almıyor” açıklamasında bulundu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Ferdi Kadıoğlu Transferinde Son Dakika: Anlaşma Sağlandı!

Ferdi Kadıoğlu Transferinde Son Dakika: Anlaşma Sağlandı!

Sponsorlu bağlantılar