Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Gündem Cinsel Suçlarda Hadıma Yönelik Çalışma Yapılacak mı? Adalet Bakanı Tunç Açıkladı

Cinsel Suçlarda Hadıma Yönelik Çalışma Yapılacak mı? Adalet Bakanı Tunç Açıkladı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Cinsel suçlara ilişkin hadıma yönelik bir çalışma yapılacak mı?" sorusuna yanıt verdi. Son dönemde artan cinsel istismar ve kadına, çocuğa veyahut kendini müdafaa edemeyen her canlıya yönelik şiddet içeren suçlarla ilgili son dakika açıklaması Bakan Tunç’tan geldi…

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Cinsel Suçlarda Hadıma Yönelik Çalışma Yapılacak mı? Adalet Bakanı Tunç Açıkladı

Toplumda infial yaratan kadına, çocuğa, hayvana cinsel istismar, şiddet içeren saldırı ve cinayet vakaları son dönemde arttı. Kamu vicdanının rahatlatılması ve adaletin yerini bulması adına birçok vatandaş 'cinsel' suçlarda 'hadım' cezasının getirilmesini istiyor. Konuya ilişkin sorulan kritik soruyu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yanıtladı. İşte, Bakan Tunç'un 'hadım' sorusuna verdiği yanıt!

Yeniden Gözden Geçirilmeli

AKP MYK Toplantısı çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Tunç, toplumda cezasızlık algısının ortadan kaldırılmasına yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını belirtti. Yargı teşkilatının mevzuat noktasındaki ihtiyacını giderecek çok önemli yenilik ve düzenlemeler yapıldığını, konu hakkında üç yargı reformu belgesi hazırlandığını açıklayan Tunç, bu düzenlemelerin dördüncüsü üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Bakan Tunç, "Cinsel suçlara ilişkin hadıma yönelik bir çalışma yapılması günümüzde mümkün mü?" sorusunu ise, "Ceza İnfaz Kanunumuzda önceki yıllarda gündeme geldiğinde, o zaman Adalet Komisyonu üyesi olarak hatırlıyorum konuyu. Ceza İnfaz Kanunumuzun 108. maddesinde tıbbi tedaviye karar verme yetkisi var. Bu anlamda mevzuatımız buna uygun. Tabii orada uygulamayı geliştirecek şekilde belki mevzuatta yeni bir düzenleme yapılabilir" diye yanıtladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bank of America'dan Türkiye'de Enflasyon ve Faiz İndirimi Açıklaması

Bank of America'dan Türkiye'de Enflasyon ve Faiz İndirimi Açıklaması