19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Dilruba'ya Gece Yarısı Tahliye Krizi: Aile Suç Duyurusunda Bulunacak

Dilruba'ya Gece Yarısı Tahliye Krizi: Aile Suç Duyurusunda Bulunacak

Sokak söyleşisindeki ifadeleri nedeniyle gözaltına alınan Dilruba Kayserilioğlu, gece saatlerinde tahliye edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Dilruba'ya Gece Yarısı Tahliye Krizi: Aile Suç Duyurusunda Bulunacak

Dilruba Kayserilioğlu, İzmir'deki bir sokak söyleşisinde Instagram'ın erişim engelini eleştirdiği için 12 Ağustos'ta gözaltına alınmış ve aynı gün tutuklanarak Şakran Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gönderilmişti. ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ ile ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamalarıyla karşılaşan Dilruba'nın tutukluluğuna yapılan itiraz reddedilmişti. Avukatı Hüseyin Yılmaz, müvekkiline kamu davası açıldığını ve duruşma gününün 3 Eylül olarak belirlendiğini açıklamıştı.

Mahkeme, itiraz üzerine Dilruba'nın ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasından tutukluluğunu kaldırmış ancak yurt dışı yasağı getirmişti. Fakat ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ suçlamasıyla tutukluluğuna devam edilmesine karar verilmişti.

Dün CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde Dilruba'yı ziyaret etmişti. ANKA'nın haberine göre, Dilruba'nın tutukluluğuna yapılan itiraz kabul edilerek gece saatlerinde cezaevinden tahliye edildi.

Dilruba'nın annesi Aysel Kayserilioğlu, tahliye kararını sevinçle karşıladıklarını belirtirken, tahliyenin kimseye haber verilmeden gerçekleştirilmesine tepki gösterdi:

“Gece saatlerinde tahliye edilmiş kızım, ama ne benim ne de avukatının bundan haberi oldu. Avukatı ya da ailesi bilgilendirilmeliydi. Kızım elinde sadece siyah bir poşetle bir anda tahliye edildi. O saatte, bir genç kızın annesine ya da avukatına haber verilmeden tahliye edilmesi kabul edilemez. Kızımın elinde hiçbir şeyi yoktu; telefonunu zor buldu ve bu şekilde haber verdi. ”Annecim sakın ağlama. Beni tahliye ettiler" dedi. Arkadaşlarını aradım, onlar gelip aldı. Genç bir kız orada yalnız kalabilirdi, tenha bir yer. Avukatlarıyla görüşeceğiz ve bu konuda suç duyurusunda bulunacağız."

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Yeni Sol Bekini Monaco'da Buldu! Ismail Jakobs Kimdir?

Galatasaray Yeni Sol Bekini Monaco'da Buldu! Ismail Jakobs Kimdir?

Sponsorlu bağlantılar