20 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Diyarbakır'da Kaybolan Narin'in Amcası Gözaltına Alındı

Diyarbakır'da Kaybolan Narin'in Amcası Gözaltına Alındı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 21 Ağustos'tan beri kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'la ilgili yürütülen soruşturmada, küçük kızın amcası ve kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı S.G. gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Diyarbakır'da Kaybolan Narin'in Amcası Gözaltına Alındı

21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde kaybolan 8 yaşındaki Narin Güran'ın bulunması için yapılan arama çalışmaları genişletiliyor. Küçük kızın Kur'an kursuna gittiği ve dönüşte evlerine dönmediği bildirildi. Ailesi, köylülerle birlikte kendi imkanlarıyla arama yaptı, fakat sonuç alamayınca Narin'in babası Araif Güran, aynı gün saat 20.00'de jandarmaya başvurdu.

Olayın bildirilmesinin ardından , Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Jandarma Özel Hareket timleri, JASAT, İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi, Su Altı Arama Kurtarma Timi, sağlık ekipleri, AFAD ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı arama ekipleri bölgeye sevk edildi. Ayrıca ilçe belediyelerinden de arama kurtarma ekipleri destek verdi.

Kaybolduğu saatlerde Narin'in geçtiği tespit edilen yaklaşık 150 araç sorgulandı, mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar tarandı. Toplamda 12 bin 565 araç incelendi, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri de elde edildi. 21 Ağustos'ta saat 15.15'te çekilen görüntülerde, Narin'in 4 arkadaşıyla yürüdüğü ve ardından ayrılarak evine doğru yola çıktığı görüldü.

Arama çalışmaları sırasında 22 Ağustos'ta evlerine 3 kilometre, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede iki çocuk terliği bulundu. Ancak bu terliklerin Narin Güran'a ait olmadığı belirlendi. Soruşturma kapsamında, Narin'in ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı. İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndaki incelemede, ısırık izlerinin Narin'e ait olup olmadığı netlik kazanmayınca E.G. serbest bırakıldı.

Soruşturma devam ederken, Narin Güran'ın amcası ve kırsal Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı Salim Güran gözaltına alındı. Bu gelişme, olayla ilgili yeni bir yönün ortaya çıkıp çıkmayacağını merakla bekleten bir durum oluşturdu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Özgür Özel: AK Parti İktidarının Sona Ermesine 2 Yıl Kaldı

Özgür Özel: AK Parti İktidarının Sona Ermesine 2 Yıl Kaldı

Sponsorlu bağlantılar