16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Ekomobil Cund El Aksa Tarafından Hacklendi! Cund El Aksa Kimdir, Nedir?

Ekomobil Cund El Aksa Tarafından Hacklendi! Cund El Aksa Kimdir, Nedir?

Kocaeli'nin ulaşım mobil uygulaması Ekomonil hacklendi. Hackerların Cund El Aksa olduğu öğrenildi. Peki, Cund El Aksa kimdir, nedir?

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Ekomobil Cund El Aksa Tarafından Hacklendi! Cund El Aksa Kimdir, Nedir?

Kocaeli sakinlerinin toplu taşıma hizmetlerine erişmek için kullandığı önemli bir araç olan Ekomobil mobil uygulaması, daha önce bilinmeyen ve kendisine "Cund El Aksa" adını veren bir grup tarafından hacklendi.

Cund El Aksa adlı hacker grup, kullanıcılara uygulama üzerinden tehdit mesajları gönderdi ve şehrin otobüs hizmetlerinde aksaklıklara neden oldu.

Ekomobil Hacklendi! Cund El Aksa Nedir?

Uygulamayı ele geçirdikten sonra, hackerlar abonelere ürkütücü bir mesaj göndererek, "Biz geldik, İslam'ın askerleri geldi; tüm yerel Siyonistler hedefimiz!" dedi. 

Bu olay, Türkiye'de kamuya açık dijital hizmetlerin güvenliği ve hükümet tarafından finanse edilen uygulamaların siber güvenliği konusunda endişelere yol açtı.

Saldırı dijital mesajlarla sınırlı kalmadı. Bilgisayar korsanları ayrıca otobüs kartı okuyucularını da etkisiz hale getirerek intihar bombacısı uyarısıyla kullanıcıları korkuttu. 

Mesajda "Yolcular acilen tahliye edilsin, araçta intihar bombacısı var" ifadeleri yer aldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önlem amaçlı şehirdeki tüm otobüs seferlerini geçici süreliğine durdurdu.

Daha önce herhangi bir faaliyet kaydı olmayan grubun, saldırıyı Telegram kanallarına dikkat çekmek için gerçekleştirdiğine inanılıyor. Saldırıdan kısa bir süre sonra, takipçilerini Twitter gibi sosyal medya platformlarında haberi yaymaya çağıran Cund El Aksa, son gönderilerinde "Tüm yerel Siyonistler hedefimiz!" ve "Kanalımızı yaymanızı ve saldırıyı X/Twitter'da paylaşmanızı istiyoruz." mesajlarını yayınladı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Trabzonspor Abdullah Avcı İle Yollarını Ayırdı

Trabzonspor Abdullah Avcı İle Yollarını Ayırdı

Sponsorlu bağlantılar