08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geliyor! Türkiye Bu Tarihlerde Kavrulacak

Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geliyor! Türkiye Bu Tarihlerde Kavrulacak

Eyyam-ı Bahur sıcakları geliyor! Türkiye bu tarihlerde kavrulacak! İşte, uzmanlardan önemli uyarılar!

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Eyyam-ı Bahur Sıcakları Geliyor! Türkiye Bu Tarihlerde Kavrulacak

Eyyam-ı bahur sıcakları Ağustos ayından itibaren tüm Türkiye'yi yakıp kavuracak. Geçmiş yıllarda Temmuz ile Ağustos ayları arasında etkili olan kavurucu sıcaklar, bu yıl Ağustos'un başında başlayacak. Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Uzmanı Prof. Dr. Şermin Tağıl, konu hakkında önemli açıklamalar yaptı. İşte, tüm detaylar!

Eyyam-ı Bahur Sıcakları Türkiye'yi Kavuracak

Prof. Dr. Tağıl'a göre, bu yıl Ağustos ayından itibaren etkili olacak eyyam-ı bahur sıcakları vatandaşları bunaltacak, ancak Doğu Akdeniz'de yaşanacak alçak basınç etkisiyle kısmen yağışlı da geçecek.

Türkiye'nin iklim krizinden en fazla etkilenen ülkelerden biri olduğuna da değinen Tağıl, bu sene ülke genelinde birçok bölgede son 13 aydır sıcaklık rekorunun kırıldığını ifade etti. 

Ciddi bir kuraklık ve bunaltıcı sıcakların hüküm sürdüğü yaz aylarında, mevsimin en sıcak ve boğucu dönemi 31 Temmuz - 7 Ağustos tarihleri arasında yaşanacak.

Bu tarihlerde beklenen aşırı sıcaklara karşı gündüz saatlerinde mümkün olduğunda dışarıda bulunulmamalı, gerektiğinde şapka, gözlük gibi koruyucular kullanılmalı. Dolu, sağanak yağış gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunmalı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Uniswap Fiyat Tahmini 2024: Uniswap Coin Geleceği

Uniswap Fiyat Tahmini 2024: Uniswap Coin Geleceği

Sponsorlu bağlantılar