HABER.COM
Haber.com Gündem Fethullah Gülen İçin Cenaze Töreni Planlanıyor: Pensilvanya’da Kamuflajlı Güvenlik Önlemleri

Fethullah Gülen İçin Cenaze Töreni Planlanıyor: Pensilvanya’da Kamuflajlı Güvenlik Önlemleri

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ölümünün ardından, Pensilvanya’daki çiftlikte cenaze töreni hazırlıkları başladı. Gülen’in cenazesinin, kampta daha önce belirttiği bir alana defnedileceği bildirildi. Çiftlik çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, kamuflajlı ve silahlı bir kişinin devriye gezdiği tespit edildi.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Fethullah Gülen İçin Cenaze Töreni Planlanıyor: Pensilvanya’da Kamuflajlı Güvenlik Önlemleri

Gülen’in Cenaze Süreci

FETÖ lideri Fethullah Gülen, Amerika Birleşik Devletleri’nin Pensilvanya eyaletinde vefat etti ve cenazesi şu an St. Luke’s Hastanesi morgunda bekletiliyor. Güvenlik kaynakları, cenazeyle ilgili olarak perşembe günü Pensilvanya’daki FETÖ merkezi sayılan kampta tören yapılacağını duyurdu.

Yoğun Güvenlik Önlemleri

Güvenlik önlemleri çiftlik çevresinde artırıldı ve FETÖ mensuplarının cenaze törenine katılmak üzere çiftliğe akın ettiği bildirildi. Çiftlik girişinde sıkı bir güvenlik taraması yapılırken, araçların yerleşke bahçesindeki park alanını doldurduğu gözlemlendi. Diğer yandan, Gülen'in ölümünden önce kaldığı ikinci evde askeri kamuflajlı ve silahlı bir kişinin devriye gezmesi dikkat çekti.

Cenaze Töreni Detayları

Güvenlik kaynaklarına göre, Gülen’in cenaze namazını Suat Yıldırım'ın kıldıracağı ve Gülen'in, kendi işaret ettiği alana defnedileceği açıklandı. Örgüt mensuplarının törene katılmak için ABD’ye doğru yola çıktığı belirtildi. Ancak, cenazenin güvenliği ve düzeniyle ilgili çeşitli soru işaretleri gündeme geliyor.

Tartışmalar ve Tepkiler

Gülen’in cenaze töreninin Pensilvanya’da yapılması, hem Türkiye’de hem de uluslararası alanda tepkilere neden oldu. Özellikle ABD’de FETÖ karşıtı grupların, cenaze töreninin kamusal bir alan yerine kapalı bir alanda yapılması gerektiği yönünde baskı yaptığı bildiriliyor.

İkinci Evdeki Hareketlilik

Gülen’in ölümüne yakın günlerde taşındığı belirtilen ikinci evde, herhangi bir hareket gözlenmediği belirtiliyor. Ancak, evin bahçesinde askeri kamuflaj giymiş ve silahlı bir kişinin sürekli olarak çevreyi kontrol etmesi, güvenlik önlemlerinin ciddiyetini ortaya koyuyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Bahçeli'nin 'Öcalan' Açıklamasına DEM Parti'den Destek

Bahçeli'nin 'Öcalan' Açıklamasına DEM Parti'den Destek