16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem İsrail Türk Aktivisti Öldürdü! Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

İsrail Türk Aktivisti Öldürdü! Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

İsrail, Batı Şeria'da Türk asıllı ABD'li aktivist Ayşenur Ezgi Eygi'yi katletti! Peki, Ayşenur Ezgi Eygi kimdir ve neden öldürüldü?

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İsrail Türk Aktivisti Öldürdü! Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

İsrail güçlerinin Filistin topraklarındaki zulmü aylardır devam ederken, son günlerde Batı Şeria bölgesine yoğunlaşıldığı görülüyor. Kana susamış İsrail güçleri, bu kez bir Türk aktivisti katletti. Ayşenur Ezgi Eygi İsrail tarafından öldürüldü. Peki, Ayşenur Ezgi Eygi kimdir, neden öldürüldü?

İsrail Türk Aktivisti Öldürdü! 

Batı Şeria'da işgal karşıtı gösterilere katılan topluluğun üzerine keyfi olarak ateş açan İsrail güçleri, aralarında 26 yaşındaki Türk asıllı ABD'li Eygi'nin de bulunduğu çok sayıda kişiyi katletti.

Genç kadın, Filistin'de İsrail güçleri tarafından öldürülen üçüncü Uluslararası Dayanışma Hareketi (ISM) gönüllüsü oldu.

Ayşenur Ezgi Eygi Kimdir?

26 yaşındaki Ayşenur Ezgi Eygi, Türk asıllı ABD vatandaşı bir aktivisttir. 1998, Antalya doğumlu Eygi, geçtiğimiz gün Batı Şeria'ya gitti. Uluslararası Dayanışma Hareketi'nde (ISM) gönüllü olarak çalışan Eygi, Filistin’de düzenlenen barışçıl gösterilerde faaliyet gösteriyordu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması! Okulların Açılış Dersi Belli Oldu

Çanakkale'den Gazze'ye Vatan Savunması! Okulların Açılış Dersi Belli Oldu

Sponsorlu bağlantılar