16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem İstanbul Yediemin'de 750 Milyonluk Oto Dolandırıcılığı! Mağdurlar Arasında Reza Zarrab Da Var

İstanbul Yediemin'de 750 Milyonluk Oto Dolandırıcılığı! Mağdurlar Arasında Reza Zarrab Da Var

İstanbul Yediemin otoparklarındaki lüks otomobilleri sahte belge düzenleyerek satışa çıkaran çete yakalandı. Mağdurlardan biri de Reza Zarrab.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İstanbul Yediemin'de 750 Milyonluk Oto Dolandırıcılığı! Mağdurlar Arasında Reza Zarrab Da Var

İstanbul Yediemin otoparklarında çalıntı oto skandalı! İstanbul merkezli 8 ilde düzenlenen 'Şifre-1' adlı operasyonla 25 şüphelinin gözaltına alındığı olayda, 750 milyon liralık vurgun yapıldığı ortaya çıktı. İşte detaylar...

Oto Hırsızlarına 'Şifre-1' Operasyonu

İstanbul'da Yediemin otoparklarındaki oldukça pahalı lüks araçları icra müdürlüklerinde hazırladıkları sahte belgelerle dışarı çıkarıp satan oto hırsızları yakayı ele verdi. Oto hırsızları arasında icra müdür yardımcısı, icra memurları ve zabıt katipleri de vardı.

Şebekedeki kişiler para karşılığı 7 lüks otomobili üzerlerine kaydettirdi. Çalınan otomobiller arasında Reza Zarrab'a ait BMW marka bir otomobilin de bulunduğu öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan alınan talimatla İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri İstanbul merkezli 8 ilde Şifre-1 operasyonlarını düzenleyerek şebeke üyelerini yakaladı.

Şebekeye yardımcı olup payını alan İcra Müdür Yardımcısı O.K. da gözaltına alındı. İstanbul, Diyarbakır, İzmir, Manisa, Mersin, Bilecik, Kırıkkale ve Kocaeli'de tespit edilen adreslere yapılan baskında 3'ü kadın 24 kişi daha gözaltına alındı. Şebekenin bir numarası daha ortaya çıktı: H.I. adlı bir çobanın üzerine para karşılığı 7 lüks otomobil yapıldığı, çobanın hırsızlık olayından haberdar olmadığı öğrenildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yalı Çapkını Kadrosuna Flaş İsim: 3. Sezon Bomba Gibi Geliyor

Yalı Çapkını Kadrosuna Flaş İsim: 3. Sezon Bomba Gibi Geliyor

Sponsorlu bağlantılar