08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını! 3 Kişi Hayatını Kaybetti

İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını! 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Son dakika… İzmir, Manisa ve Çanakkale'de orman yangını! Çeşme’deki yangında 3 kişi hayatını kaybetti!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir, Manisa ve Çanakkale'de Orman Yangını! 3 Kişi Hayatını Kaybetti

Sıcak ve kurak yaz günlerinde fırtınanın da etkisiyle kimi zaman çevreye bırakılan bir izmarit, kimi zamansa kuru otlar tutuşarak alev alıyor ve yangın kaçınılmaz son oluyor. Türkiye’nin ciğerleri 15 Temmuz’da bir kez daha yanıyor! Bugün 3 ayrı ilde orman yangını çıktı. İşte son durum…

İzmir, Çanakkale ve Manisa’da Orman Yangını!

İzmir'in Çeşme ve Menderes ilçelerinde, Manisa'nın Soma ilçesinde ve Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde orman yangını çıktı. Çeşme'deki yangında alevlerin arasında kalan 3 kişi yaşamını yitirdi. Bazı evler tedbir amaçlı tahliye edildi. Ege yanıyor... Karadan ve havadan yangın söndürme ve soğutma çalışmaları harıl harıl devam ediyor.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne ait 2 uçak, 4 helikopter, 16 arazöz, 3 su ikmal aracı, 3 dozer ve yer ekibinin sevk edildiği İzmir/Çeşme Alaçatı Mahallesi Deliklikoy mevkisinde rüzgârın etkisiyle alevler gneiş bir alana yayıldı. Bölgedeki bazı evler tahliye edilirken, arazide o sırada bulunan bir kadın ve iki çocuğu jandarma ekiplerince çıkarıldı. Ancak alevlerin ortasında kalan 3 kişi ne yazık ki hayatını kaybetti. Yangına müdahale karadan ve havadan devam ediyor.

İzmir'in Menderes ilçesinde Oğlananası Mahallesi'ndeki orman yangını da saat 16.00'da başladı. İtfaiye ekipleri müdahalesini sürdürüyor.

Manisa'nın Soma ilçesinde Deniş Mahallesi'ndeki ormanlık alanda ve öğleden sonra ikindi civarlarında Çanakkale'nin Bayramiç ilçesinde, Bayramiç Barajı yakınlarındaki Saraycık köyü yakınlarında da orman yangını başladı. Ekipler yangını kontrol altına almak için seferber oldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Alişan Sefo Skandalı Giderek Büyüyor! Şimdi de Çağla Şikel Dahil Oldu

Alişan Sefo Skandalı Giderek Büyüyor! Şimdi de Çağla Şikel Dahil Oldu

Sponsorlu bağlantılar