08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem İzmir’deki Elektrik Faciasında 6 Gözaltı! Bilirkişi Raporu Açıklandı

İzmir’deki Elektrik Faciasında 6 Gözaltı! Bilirkişi Raporu Açıklandı

İzmir Konak'ta iki kişinin elektrik akımına kapılarak can verdiği olayla ilgili süren soruşturmada bilirkişi raporu ortaya çıktı. İZSU ve Gdz Elektrik başta olmak üzere olaydan sorumlu 6 kişi gözaltına alındı.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
İzmir’deki Elektrik Faciasında 6 Gözaltı! Bilirkişi Raporu Açıklandı

İzmir’de 12 Temmuz’da yaşanan faciada, Özge Ceren Deniz ile İnanç Öktemay, sağanak sebebiyle su dolu bir sokaktan geçerken elektrik akımına kapılarak can vermişti. Türkiye’de uzun süredir tartışılan feci olayla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Devam eden soruşturmada bilirkişi raporu ortaya çıktı. 6 gözaltı var…

İzmir’deki Faciayla İlgili Bilirkişi Raporu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında İZSU, Gdz Elektrik ve altyapı işlemlerini yürüten firma çalışanlarından 14'ü tutuklanmıştı. Soruşturmanın bilirkişi heyeti raporu açıklandı.

Raporda; Gdz Elektrik'e ait alçak gerilim devrelerinin yalıtım dirençleri ölçüldü ve besleme devrelerinin faz kablosundaki kaçakların olaya sebebiyet verdiği anlaşıldı. Besleme devresine ait bir kablonun mazgala sıkıştığı ve yalıtımın zedelendiği görüldü. Yönetmeliğe göre elektrik kablolarının 60-80 santimetre derinlikte olması gerekiyordu. Fakat bu noktada derinlik 36-45 santimetre aralığında idi. Gdz Elektrik kablolardan, İZSU ise yağmur suyu tahliye mazgallarından sorumlu olduğundan iki kurum da ihmalkar bulundu.

6 Gözaltı

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Gürkan Erdoğan, Genel Müdür Yardımcısı Serdar S. ile Gdz Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Uğur Yüksel, Metropol Bölge Müdürü Ali A, Sistem İşletme ve Bakım Müdürü Ekrem Y. ve Operasyon Direktörü Sefa P'nin de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında gözaltı talimatı verildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Cumhurbaşkanı'na Hakaret Ettiği İçin Tutuklanmıştı! Levent Arkan Serbest Bırakıldı

Cumhurbaşkanı'na Hakaret Ettiği İçin Tutuklanmıştı! Levent Arkan Serbest Bırakıldı

Sponsorlu bağlantılar