Libya Parlamentosu Türkiye ile Deniz Yetki Anlaşmasını Onayladı
Libya Temsilciler Meclisi, Türkiye ile imzalanan deniz yetki alanlarının sınırlandırılmasına ilişkin mutabakat muhtırasını resmi olarak onayladı. Parlamentosunun aldığı karar kapsamında, 2020 yılından bu yana uygulanan boykot kararı da iptal edildi.

Reuters’ın aktardığı bilgilere göre Libya parlamentosu, Doğu Akdeniz’deki dengeler açısından büyük önem taşıyan Türkiye ile deniz yetki alanı anlaşmasını onaylama kararı aldı.
Meclis, onay kararıyla birlikte 2020 yılında alınan boykot kararını da yürürlükten kaldırarak iki ülke arasındaki diplomatik ve siyasi ilişkilerde yeni bir dönemin kapısını araladı.
Öne Çıkan Başlıklar
- Deniz Yetki Alanı Onayı: Doğu Akdeniz’deki deniz yetki sınırlandırmasına ilişkin imzalanan mutabakat meclis onayından geçti.
- Boykot Unsurunun Kaldırılması: 2020 yılından bu yana yürürlükte olan boykot kararı resmen iptal edildi.
- Stratejik İş Birliği: Alınan bu kararların, Doğu Akdeniz'deki dengeleri ve Türkiye-Libya ilişkilerini önemli ölçüde pekiştirmesi bekleniyor.