16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Mahmud Abbas TBMM’de Ayakta Alkışlandı! İşte Abbas’ın Açıklamaları

Mahmud Abbas TBMM’de Ayakta Alkışlandı! İşte Abbas’ın Açıklamaları

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, şu sıralar TBMM'de konuşma yapıyor. Meclis'te ayakta alkışlanan Abbas'ın konuşmalarından önemli satır başları!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mahmud Abbas TBMM’de Ayakta Alkışlandı! İşte Abbas’ın Açıklamaları

TBMM'de Genel Kurul'a hitap eden Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın, Meclis'te ayakta alkışlandığı anlar tüm dünyada geniş yankı uyandırdı.

İşte, Abbas'ın açıklamalarından satır başları!

Mahmud Abbas TBMM'de Konuşuyor

Gazze'de yaşananlara uluslararası toplumun sessiz kalmasını eleştiren Abbas, "Türkiye'nin Gazze'deki saldırılara karşı tavrını taktirle karşılıyoruz. Türkiye'nin İsrail'le ticareti durdurmasına memnun olduk. Halkım, İsrail'e karşı büyük bir mücadele yürütüyor. Halkımız ne pahasına olursa olsun oradaki gaspçıları ve işgalcileri defedecektir” diye konuştu.

İşte, Mahmud Abbas’ın kürsüden tüm dünyaya seslendiği o anlardan öne çıkan sözler…

“Gazze, Filistin devletinin asli ve ayrılmaz bir parçasıdır. Gazze’de bir başka devleti kurulamaz ve Gazze’siz bir Filistin devleti olamaz. Halkımız teslim olmayacak. Kudüs, Mescid-i Aksa kırmızı çizgimizdir.”

“İsrail’in yapmakta olduğu işkenceler ve işlediği suçlara karşı uluslararası kuruluşlar sessiz kalamaz. Yahudilerin yüzde 40'ı İsrail'i suçlu görmektedir. Herkes bizimle hareket edip bunu durdurmak için reaksiyon göstermelidir. Şu an 10 bin kadar kadın ve erkek Filistinli İsrail’de tutsak olarak bulunmaktadır. “

“Kendi aramızda ulusal uzlaşı konusunda görüşmelerimiz sürüyor. Uzlaşıyı ne kadar hızlı teşkil edersek zafere de o kadar hızlı ulaşabiliriz. Zafer için en kısa yol ulusal birliğimizdir.”

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Dağlı Otel Sahibi Kimdir? Kazaya Karışıp Serbest Kaldı! Furkan Dağlı Kimdir?

Dağlı Otel Sahibi Kimdir? Kazaya Karışıp Serbest Kaldı! Furkan Dağlı Kimdir?

Sponsorlu bağlantılar