16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem NATO Ege Adaları'nın Geri Alınmasına Yönelik Tatbikat Düzenliyor

NATO Ege Adaları'nın Geri Alınmasına Yönelik Tatbikat Düzenliyor

NATO özel kuvvetleri Ege Adaları'nın geri alınmasını simüle eden tatbikat düzenliyor.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
NATO Ege Adaları'nın Geri Alınmasına Yönelik Tatbikat Düzenliyor

NATO Özel Harekat Kuvvetleri Komutanlığı (SOFCOM), 11 NATO üyesi ve ortak ülkeden seçkin kuvvetlerin katıldığı “Orion-24” tatbikatının başladığını duyurdu. Tatbikat, Ege adalarının geri alınmasını içeren bir simülasyon halinde uygulanıyor.

NATO’dan EGE Adaları Tatbikatı

SOFCOM, sosyal medyada yaptığı paylaşımda, gerçekçi koşullar altında gündüz ve gece operasyonlarını içeren eğitimin karmaşık yapısını vurguladı.

Tatbikata; ABD, Fransa, Yunanistan, Kıbrıs, İtalya, Avusturya, Kuzey Makedonya, Polonya, Bulgaristan, Romanya ve Mısır'dan katılımcılar katılıyor. 2-14 Eylül tarihleri arasında devam edecek olan Orion-24 tatbikatında 120 komando görev alıyor.

Yunan medyası tatbikat hakkında ek ayrıntılar bildirdi. Neredeyse tüm Yunan kaynakları, çokuluslu tatbikatın doğu Ege adalarının geri alınmasını içeren senaryolara odaklanacağını belirtti.

Tatbikatın son bölümünün son derece zorlu olduğu ve komandoların amfibi araçlar, su altı konuşlandırmaları, paraşütle atmalar ve kurtarma operasyonları için Chinook helikopterleri aracılığıyla adaya inmesinin beklendiği vurgulandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B+'dan 'BB-'ye yükseltti

Fitch Ratings, Türkiye'nin kredi notunu 'B+'dan 'BB-'ye yükseltti

Sponsorlu bağlantılar