08 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Orman Yangınlarıyla Mücadele Kapasitesi Artırılıyor

Orman Yangınlarıyla Mücadele Kapasitesi Artırılıyor

Türkiye orman yangınlarıyla mücadele kapasitesini artırıyor. İşte, konuya dair Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdülkadir Polat'ın açıklamaları!

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Orman Yangınlarıyla Mücadele Kapasitesi Artırılıyor

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdülkadir Polat, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadele için filosunu güçlendirerek gelişmiş yangınla mücadele kabiliyetine sahip az sayıda ülkeden biri haline geldiğini söyledi.

Polat, iklim değişikliği nedeniyle orman yangınlarında yaşanan olağanüstü artışa dikkat çekerek, Türkiye'nin orman kayıplarını azaltan havadan ve karadan yangın söndürme ekipmanlarındaki ilerlemelerine övgüde bulundu.

Orman Yangınlarının Tespitinde İHA Kullanan 2 Ülkeden Biriyiz

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abdülkadir Polat, Türkiye'nin hava gücünde önemli ilerlemeler kaydettiğini vurgulayarak, orman yangınlarının tespiti için insansız hava aracı (İHA) teknolojisini kullanan iki ülkeden biri olduğuna dikkat çekti.

Polat, "İHA'larımız alanları hızlı bir şekilde tarayabiliyor, yangınları erken tespit edebiliyor ve yangın yönetim merkezine rapor vererek anında müdahale edebiliyor." dedi.

Yaz aylarında günde ortalama 50-60 yangın kaydedilmesine rağmen sadece birkaçının önemli hale geldiğini ve Türkiye'nin ilerlemesini gösterdiğini söyleyen Polat, yangınları yayılmadan önleyip söndürdükleri için yangın kahramanlarına övgüde bulundu.

Polat, yangınların ardından yasaların yeniden ağaçlandırma çalışmalarına öncelik verdiğini, yanan alanlarda ağaçlandırma dışında herhangi bir faaliyet yapılmayacağını söyledi. Yanan alanlarda bazı ağaçların doğal olarak yeniden tohumlandığını, aksi takdirde insan müdahalesinin yeniden büyümeyi sağladığını kaydetti.

Geçen Yıla Göre 2 Kat Arttı

İklim değişikliği nedeniyle yangınların geçen yıla göre iki kat arttığını belirten Polat, güneydeki Antalya ilinde uluslararası yangın eğitim merkezinin önemine dikkat çekti. Merkezin yerel ve uluslararası itfaiye görevlilerini eğiterek becerilerini geliştirdiklerini belirtti.

Polat, yangına müdahale eden tüm personelin simülasyon eşliğinde tatbikatlar yaparak bilgi ve becerilerini artırdığını ifade etti ve vatandaşlara yangın çıkarabilecek faaliyetlerden kaçınmaları çağrısında bulunarak, Türkiye'nin orman yangınlarıyla mücadelede diğer ülkelere göre çok daha ileri bir aşamada olduğunu kaydetti.

Polat, "Ormanlar bizim ortak varlığımızdır" dedi. "İklim değişikliğinin neden olduğu doğa olayları tüm ülkeleri etkiliyor; bunun milliyeti yok" diye konuştu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Hayko Cepkin'in Acı Günü! Hiç Beklemiyordu

Hayko Cepkin'in Acı Günü! Hiç Beklemiyordu

Sponsorlu bağlantılar