19 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Özgür Özel'den Sert Tepki: Dilruba'nın Tutuklanması Kabul Edilemez

Özgür Özel'den Sert Tepki: Dilruba'nın Tutuklanması Kabul Edilemez

Geçtiğimiz günlerde sokak röportajında bahsettiği şeyler yüzünden bir kişi tutuklanmıştı. Bunun üzerine CHP Genel Başkanı Özgür Özel, kişinin tutuklanmasının kabul edilemez bir hareket olduğunu savundu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Özgür Özel'den Sert Tepki: Dilruba'nın Tutuklanması Kabul Edilemez

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, siyasilerin eleştirilere açık olması gerektiğini ve sokak röportajında konuşan Dilruba'nın tutuklanmasının kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

Bu açıklamalara ek olarak Özel, “Siyasetçilerin halktan gelen en ağır eleştirilere açık olması demokrasinin gereğidir. Elbette ki seçmenlerin siyasi tercihlerine hakaret, kimsenin tasvip edeceği bir tutum değildir. Ancak hiçbir vatandaşın kişisel düşüncelerini ifade ettiği bir meselenin tutuklama tedbirine kadar götürülmesi ölçüsüz, siyasi bir tutumdur. Öyle ki hepimizin gözü önünde, pek çok ağır suçu işleyenlerin, sırf birilerinin koruması altında olduğu için cezasız kaldığı ortamda, Dilruba'nın tutuklanmış olması kabul edilebilir değildir. Bu yanlıştan dönülmeli, Dilruba serbest bırakılmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Özel'in özel talimatıyla Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi'nin adli süreci yakından takip ettiği de gelen bilgiler arasında yer aldı. Buna ek olarak, İzmir Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve avukatların da Dilruba ve ailesiyle sürekli görüşme halinde olduklarının altı çizildi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
TBMM Olağanüstü Toplandı: Can Atalay İçin Kritik Tarih Açıklandı!

TBMM Olağanüstü Toplandı: Can Atalay İçin Kritik Tarih Açıklandı!

Sponsorlu bağlantılar