16 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber Bizimle Başlar
HABER.COM Gündem Sonbahar Çok Sıcak Geçecek! O Bölgelerde Hava Sıcaklıkları Arşa Çıkacak

Sonbahar Çok Sıcak Geçecek! O Bölgelerde Hava Sıcaklıkları Arşa Çıkacak

Uzman isim uyardı: Bu sonbahar çok sıcak geçecek! Özellikle 2 bölgeye dikkat çeken uzman, hava sıcaklıklarının Eylül ve Kasım ayları arasında tehlikeli boyutlara yükselebileceği konusunda uyardı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Sonbahar Çok Sıcak Geçecek! O Bölgelerde Hava Sıcaklıkları Arşa Çıkacak

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Bölümü'nde görev yapan Prof. Dr. Barış Önol, Türkiye'de 2024 sonbaharının çok sıcak geçeceği konusunda ciddi uyarılarda bulundu. El Nino ve La Nina etkisinden çıkamayan ülkelerden biri olan Türkiye'de 2024 yazı mevsim normallerinin üzerinde hava sıcaklıkları ile boğuştu. Anlaşılan o ki, sonbahar da yaz aylarını aratmayacak. Eylül-Kasım ayları için özellikle 2 bölgeye dikkat çeken Önol'un açıklamaları sizlerle!

Sonbahar Çok Sıcak Geçecek

"Kırmızı gezegen serisine son hızla devam ediyoruz. İlkbahar, yaz derken sonbahar sıcaklık haritaları da çok sıcak bir döneme işaret ediyor" diyen Prof. Dr. Önol, 

Eylül ayında Türkiye'nin iç ve güneybatı kesimlerinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 0,5 ila 1 derece üzerinde seyredeceği söyledi.

Ekim ayında Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile batı kesimlerde sıcaklıkların mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerinde, diğer yerlerde ise mevsim normallerinin 0,5 ila 1 derece üzerinde seyredeceğini belirten Önol, 

Kasım ayında ise hava sıcaklığının, yurt genelinde mevsim normallerinin 1 ila 2 derece üzerine çıkacağını tahmin etti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FDA, Ölümcül Alerjik Reaksiyonlar İçin Yeni Epinefrin Burun Spreyini Onayladı!

FDA, Ölümcül Alerjik Reaksiyonlar İçin Yeni Epinefrin Burun Spreyini Onayladı!

Sponsorlu bağlantılar