Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Gündem Timur Cihantimur İçin ABD Mahkemesi'nden Karar: Tutukluluk Hali Devam Edecek

Timur Cihantimur İçin ABD Mahkemesi'nden Karar: Tutukluluk Hali Devam Edecek

ABD Mahkemesi, Timur Cihantimur’un tutukluluğunun devamına karar verdi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Timur Cihantimur İçin ABD Mahkemesi'nden Karar: Tutukluluk Hali Devam Edecek

ABD mahkemesi, İstanbul'da yaşanan trafik kazasında Oğuz Murat Acı'nın ölümüne yol açan ve ABD'de tutuklanan 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un tutukluluğunun devamına karar verdi. Cihantimur, kaza sırasında ehliyetsiz araç kullanıyordu.

Tutuklu Kalacak

ABD Mahkemesi, Timur Cihantimur'un iadesine ilişkin kararın taraflar nihai yazılı savunmalarını sunana kadar ertelenmesiyle nihai iade duruşmasını daha sonraki bir tarihe erteledi. Cihantimur, olaydan sonra annesi Eylem Tok tarafından ABD'ye kaçırılmıştı.

Oğuz Murat Acı'nın ölümüne yol açan trajik kaza, 1 Mart'ta İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde meydana geldi. Olayda, yolda seyreden üç arazi aracı (ATV) yer aldı, bunlardan biri bozuldu ve tamir için kenara park edildi. Araç müdahale edilirken, aynı yöndeki diğer iki araç park halindeki ATV'lerle çarpıştı, beş kişi yaralandı ve Acı hayatını kaybetti.

Kazadan sorumlu sürücü 17 yaşındaki Timur Cihantimur, kazadan kısa bir süre sonra annesi Eylem Tok geldi ve onunla birlikte ayrıldı. İkili daha sonra Mısır'a kaçtı ve daha sonra Amerika Birleşik Devletleri'ne gittiler.

Türkiye'nin talebi üzerine ABD Adalet Bakanlığı geçici gözaltı kararı çıkardı. Tok ve Cihantimur 14 Haziran'da Boston'da tutuklandı. 18 Haziran'daki ilk mahkeme duruşmaları, iade süreci devam ederken ikisinin de tutuklu kalmasıyla sonuçlandı.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Büyük Tepki Çekmişti: Savunma Sanayi Fonu Teklifi Ertelendi!

Büyük Tepki Çekmişti: Savunma Sanayi Fonu Teklifi Ertelendi!