HABER.COM
Haber.com Gündem Türk Hava Yolları İran'a Uçuşları İptal Etti: İşte Detaylar

Türk Hava Yolları İran'a Uçuşları İptal Etti: İşte Detaylar

Son dakika... İsrail'in İran'a misilleme saldırısında bulunacağı endişesiyle Türk Hava Yolları, 1 Kasım'a kadar İran'a uçuşlarını iptal etti.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türk Hava Yolları İran'a Uçuşları İptal Etti: İşte Detaylar

İran'ın son saldırılarının ardından, İsrail'den misilleme saldırısı bekleniyor. İran ile İsrail arasında yeni bir çatışmaya ilişkin endişeler artarken, Türk Hava Yolları ve Pegasus Hava Yolları'nın 1 Kasım'a kadar İran'a tüm uçuşlarını iptal ettiği bildirildi.

İran’a Uçuşlar İptal Edildi

Her iki Türk uçuş firması da artan gerginlik ve ülkeye yönelik beklenen İsrail saldırısı nedeniyle İran’a uçuş seferlerini askıya alma kararı aldı.

İsrail, yaklaşık 180 balistik füzenin İsrail topraklarına fırlatılmasının ardından misilleme yemini etti. İsrail’in, Tahran'ın 1 Ekim'de gerçekleştirdiği füze saldırısının ardından İran'a karşı önemli bir misilleme saldırısına hazırlandığı bildiriliyor. 

Tel Aviv, hazırlıkları kapsamında İran'ın olası karşı saldırılarına karşı savunma sistemlerini güçlendiriyor.

Öte yandan geçen hafta, İsrail'in misilleme saldırısı planlarını ortaya koyduğu bildirilen iki ABD istihbarat belgesi sızdırıldı ve Telegram kanalında paylaşıldı. Belgelerin ABD istihbarat topluluğu içinden alındığı iddia edildi.

Sızıntıya yanıt olarak ABD hükümeti bir soruşturma başlattı. Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson gelişmeler konusunda endişelerini dile getirerek durumu çok endişe verici olarak nitelendirdi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Reyting Sonuçları 22 Ekim 2024 Salı: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?

Reyting Sonuçları 22 Ekim 2024 Salı: Dünün Reyting Birincisi Kim Oldu?