Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
www.haber.com Gündem Türkiye’den Lübnan'daki Vatandaşlara Büyük Destek: Tahliye Planları Hazır

Türkiye’den Lübnan'daki Vatandaşlara Büyük Destek: Tahliye Planları Hazır

Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'daki güvenlik durumunun kötüleşmesi nedeniyle ülkedeki Türk vatandaşları için alternatif tahliye planı hazırlandığını duyurdu.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Türkiye’den Lübnan'daki Vatandaşlara Büyük Destek: Tahliye Planları Hazır

Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, "Lübnan'daki güvenlik durumunun daha da kötüleşme ihtimali bulunmaktadır. Bu çerçevede, Lübnan'daki vatandaşlarımız için ilgili kurumlarla koordinasyon halinde planlamalar yapılmış olup, vatandaşlarımızın deniz veya hava yoluyla tahliyesi için alternatif planlar hazırlanmıştır." ifadelerine yer verdi.

Türkiye’den Lübnan’a Destek

Bakanlık, Türk vatandaşlarının güvenliğinin sağlanması amacıyla tüm hazırlıkların ilgili kurumlarla koordineli şekilde yürütüldüğünü vurguladı.

İhtiyaç duyulması halinde, ilgili kurumlarla koordinasyon sağlanarak havadan ve denizden tahliye için alternatif planların geliştirildiği bildirildi.

Süreci yönetmek için “Dışişleri Bakanlığı Koordinasyon ve Destek Merkezi” kuruldu. Dışişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü yetkililerinden oluşan bir ekip şu anda Lübnan'da sahada çalışıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
FETÖ Üyesi Eski Hakim Mustafa Karatay Yakalandı!

FETÖ Üyesi Eski Hakim Mustafa Karatay Yakalandı!