HABER.COM
Haber.com Gündem TUSAŞ'a Saldırmışlardı: Hangi Ülkeden Geldikleri Belli Oldu!

TUSAŞ'a Saldırmışlardı: Hangi Ülkeden Geldikleri Belli Oldu!

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. tesislerine (TUSAŞ) düzenlenen terör saldırısında 5 kişi yaşamını yitirmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırganların hangi ülkeden geldiklerini açıkladı.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
TUSAŞ'a Saldırmışlardı: Hangi Ülkeden Geldikleri Belli Oldu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'daki terör saldırısının faillerinin Suriye'den Türkiye'ye girdiğini açıkladı. İşte detaylar!

TUSAŞ Saldırganları Türkiye'ye Suriye'den Geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazan'daki BRICS zirvesinden dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Ankara'daki son terör saldırısının faillerinin Suriye'den geldiğini açıklayan Erdoğan, ayrıca Türkiye'nin ulusal güvenliği sağlamak için saldırının ardından 40 terörle mücadele operasyonu yürüttüğünü vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, beş kişinin ölümüne ve çok sayıda kişinin yaralanmasına neden olan TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını kınadı. Saldırıdan PKK terör örgütünü sorumlu tutarak TUSAŞ'ın sembolik olarak hedef alındığını vurguladı.

Erdoğan, ABD'yi Suriye'de PKK/PYD'ye verdiği destekten dolayı eleştirdi ve bu ilişkinin Türkiye'nin güvenliği için bir tehdit oluşturduğunu belirtti. Suriye'deki istikrarsızlığın PKK gibi terör örgütlerine fayda sağladığını belirtti ve Türkiye'nin ulusal çıkarlarını korumak için gerekli tüm adımları atma kararlılığını yineledi.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İzmir'de 7.2'ye Kadar Deprem Olabilir! Uzman İsimden Seferihisar Depremi Yıldönümünde Ciddi Uyarı

İzmir'de 7.2'ye Kadar Deprem Olabilir! Uzman İsimden Seferihisar Depremi Yıldönümünde Ciddi Uyarı