30 Eylül 2024
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
www.haber.com Kültür Sanat Almanya'da Türk-Japon Dostluk Konseri Düzenlendi

Almanya'da Türk-Japon Dostluk Konseri Düzenlendi

Türkiye ile Japonya arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı dolayısıyla Almanya'nın Köln kentinde özel dostluk konseri düzenlendi.

1 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Almanya'da Türk-Japon Dostluk Konseri Düzenlendi

Köln Yunus Emre Enstitüsü ve Japon Kültür Merkezi işbirliğiyle düzenlenen “Yamato’dan Anadolu’ya” adlı etkinlik geniş yankı uyandırdı.

Kültürlerin Uyumlu Bir Şekilde Kaynaşması

Konserde, bir süredir Türkiye'de yaşayan koto virtüözü Atsuko Suetomi'nin yanı sıra Türk piyanist, besteci ve akademisyen Çiğdem Borucu da yer aldı.

Japon ve Anadolu geleneklerinden gelen eşsiz melodilerle dinleyicileri büyüleyen ikiliyi dinlemeye gelenler arasında, Türkiye'nin Köln Başkonsolosu Hüseyin Kantem Al'ın yanı sıra sanat, kültür ve bilim meraklıları da yer aldı.

Geleneksel Müzik Modern Yorumla Buluştu

Konser programında geleneksel Japon ezgilerinin ve Türkiye'nin zengin müzik mirasının uyumlu bir karışımı hakimdi. Organizatörler, izleyicilere ünlü Japon halk şarkısı "Sakura Sakura" da dahil olmak üzere icra edilen parçalar hakkında bilgi verdi.

Gecenin öne çıkan performanslarından biri de Çiğdem Borucu'nun piyano ve koto eşliğinde seslendirdiği özgün bestesi "Ziyaret" oldu.

Çiğdem Borucu, “Ziyaret” adlı eserini, 1890 yılında İstanbul’dan Japonya’ya yelken açan Türk donanma gemisi Ertuğrul Fırkateyni’nin talihsiz yolculuğunun anısına adadı. Eser, iki ulus arasındaki köklü dayanışmayı ve dostluğu simgeliyor.

Konser, izleyenleri büyüleyen Aşık Veysel'in zamansız eseri "Uzun İnce Bir Yoldayım"ın güçlü yorumuyla son buldu.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Teknofest Adana Ne Zaman? Hangi Teknoloji ve Araçlar Sergilenecek?

Teknofest Adana Ne Zaman? Hangi Teknoloji ve Araçlar Sergilenecek?