Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Haber.com Kültür Sanat Mukadderat, Altın Portakal'da En İyi Film Ödülünü Aldı! Nur Sürer'in Konuşması Gündem Oldu

Mukadderat, Altın Portakal'da En İyi Film Ödülünü Aldı! Nur Sürer'in Konuşması Gündem Oldu

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 'En İyi Film' ödülünü Mukadderat filmi alırken, filmin başrol oyuncularından usta sanatçı Nur Sürer'in törendeki konuşması gündem oldu.

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Mukadderat, Altın Portakal'da En İyi Film Ödülünü Aldı! Nur Sürer'in Konuşması Gündem Oldu

61. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu. Yılın en iyi filmi seçilen Mukadderat, Altın Portakal kazandı. Filmin oyuncularından Nur Sürer ve Osman Sonant'ın kadınlarla ilgili yaptığı konuşma dakikalarca ayakta alkışlandı. Türkiye'de artan kadın cinayetleri, kadına ve çocuğa yapılan haksızlıklar, Altın Portakal ödül töreni sahnesine taşındı. Usta oyuncu Nur Sürer ve Binnur Kaya'nın "İstanbul Sözleşmesi" ile ilgili konuşması takdir topladı.

Mukadderat'a Altın Portakal!

Güçlü oyuncu kadrosu ve dikkat çeken konusuyla Mukadderat filmi, Altın Portakal'da en iyi film ödülünü aldı. Filmin oyuncularından Osman Sonant Ulusal Uzun Metraj Yarışma bölümünde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu Ödülü'nü aldı. Sonant, yaşamak ve var olmak için mücadele eden tüm kadınlara armağan ediyorum” diyerek ödülünü aldı.

Nur Sürer, Osman Sonant, Aslıhan Gürbüz, Şerif Erol, Şirin Sultan Saldamlı, Cem Zeynel Kılıç ve Osman Alkış'ın kadrosunda yer aldığı filmi Erdi Işık yazdı, Nadim Güç yönetti.

2024 yılında vizyona girecek olan Mukadderat filminin festival yolculuğu devam edecek.

Filmin oyuncularından Nur Sürer de ödül aldı. Ayşe filmiyle de Binnur Kaya ödüle layık görüldü. İki usta oyuncu aynı anda sahneye çıkarak, "İstanbul Sözleşmesi yaşatır" diyerek kadın haklarının korunmasına yönelik uygulamaların devreye girmesi gerektiğine dikkat çekti.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
İsrail'in UNIFIL Saldırılarına Türkiye'den Yanıt: Teklif Meclis'e Gidiyor

İsrail'in UNIFIL Saldırılarına Türkiye'den Yanıt: Teklif Meclis'e Gidiyor